Поділитись:

«Гірший за всі інші»: виявили новий штам коронавірусу з 32 мутаціями (відео)

П'ятниця, 26 листопада 2021, 11:21
«Гірший за всі інші»: виявили новий штам коронавірусу з 32 мутаціями (відео)

фото ілюстративне

Британські вчені виявили новий варіант COVID-19 – B.1.1.529, який ще більш небезпечний і стійкий до вакцин.

Про це пише Українська правда.

Британські експерти вважають, що новий варіант COVID виник у Ботсвані. Він містить 32 мутації.

Британський генетик припустив, що штам міг виникнути під час тривалої інфекції у людини з ослабленим імунітетом, наприклад, у хворого на СНІД.

Доктор Том Пікок, вірусолог з коледжу Лондона, який першим помітив поширення нового штаму, описав комбінацію мутацій у варіанті як «жахливу» і назвав його «гіршим за всі інші».

Мутації B.1.1.529 можуть допомогти йому уникнути імунної відповіді організму та зробити вірус більш заразним.

Агентство безпеки охорони здоров'я Великобританії заявило, що варіант  B.1.1.529 має спайковий білок, який різко відрізняється від того, який міститься у вихідному коронавірусі, на якому засновані вакцини COVID-19.

Міністр охорони здоров'я ПАР Джо Фахла сказав, що цей варіант викликає «серйозну стурбованість» і стоїть за «експоненційним» збільшенням кількості зареєстрованих випадків, що робить його «серйозною загрозою».

Зокрема в ПАР було зареєстровано 22 позитивні випадки нового варіанту. Виявлені випадки та відсоток позитивних результатів тестування швидко збільшуються у трьох провінціях країни, включаючи Гаутенг, де знаходиться Йоганнесбург та столиця країни Преторія. Нещодавно виявлений спалах кластера сконцентрований в одному з вищих навчальних закладів Преторії.

Варіант також зафіксували у Ботсвані та Гонконгу серед мандрівників із Південної Африки.

У зв’язку з новим варіантом Британія припинила усі рейси з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото та Есватіні.

Як повідомляє Українська правда, Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрену нараду для обговорення нового варіанту COVID-19 B.1.1.529. Імовірно, він називатиметься «Ню», наступною грецькою літерою в поточній схемі іменування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів