Колишній головний розвідник судитиметься із Володимиром Зеленським

Субота, 27 листопада 2021, 19:19

Колишній начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Василь Бурба заявив про намір подати позов проти президента Володимира Зеленського. Підставою для цього стали заяви глави держави про начебто участь Бурби у сумнівних операціях, зокрема щодо членів приватної військової компанії "Вагнера", а також у розгоні учасників Майдану.

Про це ексочільник розвідки заявив в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером», пише видання «Суспільне».

«Шановний президенте, наші закордонні партнери дивлячись або слухаючи ці слова, були здивовані, бо кожного дня майже чотири роки, коли я був керівником розвідки, ми обмінювалися документами. Вони довіряють, але перевіряють. Якби не було довіри хоча б на 1%, ми б не співпрацювали. Тому я змушений звернутися завтрашнього дня до суду і нехай суд поставить крапку в цьому питанні», – сказав Василь Бурба.

Коментуючи слова Володимира Зеленського щодо своєї участі у розгоні учасників Майдану, Василь Бурба зазначив, що за результатами перевірок йому не висунули жодних звинувачень.

«Здійснювалась перевірка моїх дій, надана оцінка моїх дій на Майдані, проведено було понад 20 допитів з 2014 року, жодних звинувачень не було висунуто», – сказав ексочільник розвідки.

Крім того, він заперечив свою участь в операції щодо закупівлі вакцини проти коронавірусу.

«Я вперше про це чую. Єдине, що мене пов'язує з ковідом – це те, що я вакцинований двічі», – зазначив Василь Бурба.

При цьому він заявив, що «залишив на совісті» Володимира Зеленського образливі слова на свою адресу, такі як «авантюрист» та «аферист», і закликав бути прикладом спілкування.

«У ЗСУ 250 тисяч таких, як я, і не правильно ображати нас, військовослужбовців. З 2019 року ви стали президентом, а до 2019 року ми охороняли ваш сон, а у вас чіткий, гарний сон після концертів, після кварталу. Ми охороняли, коли була війна, тому поважайте нас», – звернувся він до президента.

Втім, ексглава розвідки підтвердив, що у 2018 році проживав із сім'єю на державній дачі, яка, за його словами, на момент поселення перебувала в аварійному стані.

«Мені довелося вкладати кошти і не просто кошти, щоб я добре жив. Це були заходи безпеки, починаючи від огорожі, закінчуючи будинком для охорони. І це була сума не 11 мільйонів. Щоб було зрозуміло, я за власні кошти відремонтував і коли мене вигнали з неї, з моєю сім'єю, вони залишились державі. Тобто всі кошти й документи я передав в Державне управління справами, і воно їх зарахувало», – розповів Василь Бурба.

Нагадаємо, відомий журналіст, головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов заявив, що хотів «дати по морді» президенту, однак, його стримала повага до посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: