Поділитись:

Струс мозку і гематома: на Волині вчитель трудового навчання побив семикласника

Середа, 24 листопада 2021, 16:13
Струс мозку і гематома: на Волині вчитель трудового навчання побив семикласника

фото ілюстративне

Вчитель трудового навчання Торчинського ліцею виплатить 8 тис. грн моральної шкоди батькам учня, якого він вдарив у роздягальні.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 18 листопада, – повідомляє ZAXID.NET.

Інцидент стався у листопаді 2020 року у Торчинському ліцеї. Учитель, намагаючись припинити конфлікт між учнями, відвів одного з них у роздягальню та вдарив його об стіну, а потім поставив підніжку. В результаті дитина отримала струс мозку та гематому потилиці.

В суді обвинувачений категорично відхиляв звинувачення. Він пояснив, що в той день у шкільному коридорі він помітив учнів, які начебто сварились. Він зробив їм зауваження, але діти не відреагували. Чоловік планував завести одного з учасників сварки до директора, але того не було, тому він завів хлопця у роздягальню з наміром поговорити. Вчитель зазначив, що розмова відбувалась на підвищених тонах, втім ніякого фізичного насильства з його боку не було.

Проте постраждалий хлопець у суді підтвердив, що вчитель вдарив його об стіну роздягальні, а після цього поставив йому підніжку. За висновками лікарів, в результаті ударів об стіну та підлогу школяр отримав струс головного мозку та гематому потилиці.

Суддя дійшов до висновку, що чоловік таки винен, зокрема це підтвердили опитані свідки. Крім того, вчитель пройшов тест на поліграфі, який показав, що чоловік «ймовірно, заподіяв тілесні ушкодження».

Тож учителя визнали винним у порушенні ч.2 ст. 125 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) та призначили йому 220 годин громадських робіт. Крім того, він повинен сплатити 1800 грн матеріальних збитків батькам учня та ще 8 тис. грн морального відшкодування. 

Нагадаємо: 18 листопада у селі Цміни Камінь-Каширського району вчителька вдарила учня 9-го класу. Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


 

Надрукувати
мітки:
коментарів