Поділитись:

Вихід на роботу з декрету: чи має право роботодавець відмовити (відео)

Вівторок, 23 листопада 2021, 22:38
Вихід на роботу з декрету: чи має право роботодавець відмовити (відео)

Майже щодня, жінки виходять на роботу після закінчення декретної відпустки, але не завжи вдало. Часто роботодавці звільняють їх і залишаю на робочому місці працівника, який працює на декретному місці. Чи має він на це право?

Про це розповів правозахисник Валентин Хаймик у програмі «Запитай у юриста» телеканалу «Конкурент TV».

«Відповідно до ст. 179 КЗпП декретна відпустка може надаватися до досягнення дитиною трирічного віку. Відпустка по догляду за дитиною може бути використана повністю або частково. На період перебування у відпустці по догляду за дитиною зберігається робоче місце за посадою, яку працівник займав до надання такої відпустки. Звільнення жінок, які мають дитину до трьох років, до 14 років заборонене ст. 184 КЗпП», – каже юрист.

Отже, роботодавець, який прийняв на роботу працівника за строковим трудовим договором на час відпустки по догляду за дитиною основного працівника, зобов’язаний був звільнити його за частиною другою  ст. 36 КЗпП у зв’язку із закінченням строку трудового договору.

Валентин зауважує, що якщо роботодавцем порушено законодавство про працю, то працівник має право звернутися до суду відповідно до ст. 232 КЗпП, з позовом про поновлення на роботі, незалежно від підстав звільнення.

Про інші важливі питання – у відео.

Нагадаємо, що у Луцьку відкриють дві нові філії Центру надання адміністративних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів