Поділитись:

Все про спеціальність програміста

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:52
Все про спеціальність програміста

Програміст – це фахівець, що займається розробкою комп'ютерних програм. Мова про створення актуальної архітектури, її реалізацію, оптимізацію, тестування. Розберемося, як стати справжнім айтішніком, що потрібно знати. До речі, безліч актуальних програм за всіма популярними напрямками ви знайдете за посиланням https://itea.ua/. Школа програмування гарантує індивідуальний підхід та високу якість знань. Навчатись ви будете у невеличких групах.

Чим займаються програмісти

Багато залежить від специфіки конкретної галузі. Загалом усе зводиться до тестування кодів, їх написання. Фахівець має розуміти свої обов'язки, постійно підвищувати рівень кваліфікації. Це дозволить йому досягти більшого.

 Стати програмістом з нуля сьогодні реально. Можете навчатись самостійно чи проходити курс у коледжі, ВНЗ, спеціалізованому навчальному центрі. Курси – найбільш зручний та швидкий варіант. Вони дають тільки актуальні знання, не займають багато часу, дозволяють проходити практику. Також вам краще буде одразу налаштуватись на необхідність постійного навчання. Галузь дуже жива, динамічна. Якщо хочете бути на крок попереду конкурентів чи просто добре заробляти, вчіться.

Що потрібно знати

Аби стати затребуваним та успішним програмістом, потрібно буде набути hard skills і soft skills. Хард скілс відповідають за знання, технічні вміння. Софт скілс визначають якості, які допомагають ефективно працювати, знаходити з командою спільну мову.

Hard skills програміста:

  • інформатика;

  • математика;

  • алгоритмізація.

Під алгоритмами розуміють послідовність дій, що перетворює вхідні дані на певні результати. Алгоритми пошуку, сортування – це саме воно. Якщо розберетесь, як влаштована робота алгоритмів, то зможете знаходити вірні рішення для складних задач та комбінувати їх.

Софт скіли – це сукупність неспеціалізованих нетехнічних навичок, які дуже важливі для продуктивності праці, професійного розвитку. Програмісту потрібна хороша англійська мова, причому технічна. Якщо розумієте, що рівень недостатній, підтягніть його. Вміння працювати у команді – також важлива навичка. Хороший розробник – це той, який слухає та чує, вміє ставити правильні питання, своєчасно визнавати та виправляти помилки.

Сподіваємося, що вам було цікаво. Якщо давно хотіли спробувати, не вагайтесь: вчіться та працюйте. Бажаємо вдачі!

Надрукувати
мітки:
коментарів