Овес, сіно, сіль-лизунець: у Звірівському лісі підгодовують зубрів (фото)

Вівторок, 23 листопада 2021, 10:40

З настанням осінніх холодів у Звірівському лісництві помічають зубрів на підгодівельних майданчиках, адже їм стає все складніше знаходити корм.

Про це йдеться на сторінці ДП «Звірівське лісомисливське господарство» у фейсбуці.

Для підтримки копитних у лісгоспі «Звірівське» споруджені спеціальні підгодівельні пункти, куди з кінця осені та весь зимовий сезон регулярно викладають корм.

 

 

 

Зокрема, закладається овес та сіно, в солонки – сіль-лизунець. Свійським тваринам сольові компоненти додають у комбікорм. Для диких тварин, які харчуються переважно травою та гілками, оптимальний варіант – різні види лизунців, що містять мінеральні добавки.

«Зимова підгодівля зубрів – захід необхідний і витратний. Потрібно закупити корм (буряк, кукурудзу, зернові відходи), доставити по пунктах підгодівлі, забезпечити відповідне зберігання та викладку. Відсутність цього негативно впливає на стан популяції зубрів. Найкращий результат нашої праці – цьогорічний та минулорічний приплід. Разом із дорослими особинами поласувати приходять троє теляток», – розповів старший єгер Державного підприємства «Лісомисливське господарство «Звірівське» Мирослав Захарусь.

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: