Поділитись:

Україна спільно з Канадою розпочинає будівництво космодрому

Неділя, 21 листопада 2021, 01:41
Україна спільно з Канадою розпочинає будівництво космодрому

У Канаді відбулася церемонія, що присвячена початку будівництва космічного пускового майданчика для української ракети-носія Циклон-4М.

Про це пише глава Держкосмосу Володимир Тафтай у Фейсбуці.

Проєкт передбачає створення на атлантичному узбережжі провінції Нова Шотландія комерційного космодрому для ракети-носія Циклон-4М розробки та виробництва українських КБ Південне та виробничого об’єднання «Південний машинобудівний завод».

Зазначається, що над проектом працюватимуть згадані українські підприємства та канадська компанія Maritime Launch Services Ltd (MLS). Напередодні церемонії було підписано відповідну спільну заяву.

Командному центру майбутнього космодрому буде присвоєно ім’я Олександра Дегтярьова – колишнього керівника ДП КБ Південне.

Відзначимо, що реалізація українсько-канадського проекту Циклон-4М передбачена Загальнодержавною цільовою науково-технічною космічною програмою України на 2021-2025 роки. Перший запуск ракети заплановано на кінець 2023 року.

Нагадаємо, 16 листопада з французького космодрому Куру відбувся 18-й успішний пуск європейської ракети-носія Vega з українським двигуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів