Поділитись:

У Шацькому нацпарку застрелили козулю: ймовірні браконьєри назвалися членами громадського патруля (фото)

Субота, 20 листопада 2021, 17:18
У Шацькому нацпарку застрелили козулю: ймовірні браконьєри назвалися членами громадського патруля (фото)

У Шацькому національному парку застрелили самця козулі. Ймовірно, браконьєрами є чоловіки, яки назвалися членами громадського патруля.

Про це повідомили на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У п'ятницю, 19 листопада, близько 22:00, у Світязькому лісництві, на території, що в межах Шацького національного природного парку, працівники державної лісової охорони та групи оперативного реагування ДП «Шацьке учбово-досвідне лісове господарство» та нацпарку під час рейду виявили автомобіль та двох підозрілих осіб.

Чоловіки заявили, що також проводять рейди і працюють як громадський патруль.

Лісова охорона продовжила спостереження за місцем. Вдруге підозрілу ситуацію помітили тут близько півночі. Було очевидно, що ті ж чоловіки щось шукають. Об’єктом пошуку, як з’ясувалося, виявився вбитий самець козулі, якого лісова охорона виявила за допомогою тепловізора.

На місці працювала слідчо-оперативна група. В результаті проведеного розтину встановлено, що тварина загинула  від вогнепального поранення – у тілі виявили кулю.

За фактом триває розслідування. Встановлюється причетність осіб, які були на місці браконьєрства.

У Шацькому нацпарку застрелили козулю: ймовірні браконьєри назвалися членами громадського патруля (фото)У Шацькому нацпарку застрелили козулю: ймовірні браконьєри назвалися членами громадського патруля (фото)

Нагадаємо, 14 листопада поблизу села Сокиричі легковик Mazda зіткнувся з лосем, який раптово вискочив на дорогу. Тварина була сильно травмована – ветеринари встановили, що у лося ушкоджений хребет, зламані задні кінцівки та розсічені передні лапи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
25 березня 2024
06 березня 2024
04 березня 2024
16 лютого 2024
08 лютого 2024
31 січня 2024
12 січня 2024
11 січня 2024
10 січня 2024