У Києві в міжнародних посилках виявили бивень моржа і зуби кашалотів (фото)

П'ятниця, 19 листопада 2021, 23:40

Співробітники Київської митниці виявили в міжнародних посилках бивень моржа і зуби кашалотів.

Про це Державна митна служба повідомляє в Телеграмі.

«Під час митного оформлення двох міжнародних поштових відправлень співробітники Київської митниці виявили 1 бивень тварини та 8 зубів і статуеток з них. Попередньо, фахівці з морської фауни припустили, що це бивень моржа, а зуби належать кашалотам», – ідеться у повідомленні.

 

Обидва відправлення пересилали чоловік та жінка із одного села в Одеській області до Німеччини та Франції. Товари задекларували як сувеніри та меблеву фурнітуру.

«Явну невідповідність заявленого в документах фактичному вмісту показала скануюча система. А вже при митному огляді виявлено 1 бивень завдовжки 65 см та 8 зубів, 3 з яких оформлено як декоративні вироби», – зауважили у Держмитслужбі.

 

Торгівля зразками цих тварин регулюється Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES). Жодних дозвільних документів CITES на експорт з України чи імпорт в країну призначення громадяни не мали.

Бивні та зуби митниця вилучила. Стосовно українців, що відправляли ці предмети за кордон, складені адмінпротоколи.

 

Нагадаємо, що волинські митники викрили водія, який порушив закон України, ввізши вантаж риби, який у 230 разів перевищував норму дозволену цим законом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: