Поділитись:

ЗНО за гроші та ще один іспит на магістратуру: що очікує на волинських абітурієнтів у 2022 році (відео)

Четвер, 18 листопада 2021, 20:50
ЗНО за гроші та ще один іспит на магістратуру: що очікує на волинських абітурієнтів у 2022 році (відео)

Абітурієнти вже починають готуватись до іспитів, адже реєстрація на Зовнішнє Незалежне Оцінювання розпочнеться вже взимку наступного року.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Як зазначили під час прес-конференції, яка відбулась у Волинському інститут післядипломної освіти, одним із нововведень у 2022 році буде те, що учасник ЗНО матиме право скласти іспити аж з 13 предметів.

«Суттєвих глобальних змін у ЗНО 2022 – не буде. Єдина зміна, яка торкнеться всіх учасників – це те, що здобувачі повної середньої освіти і випускники матимуть право складати державним коштом 5 ЗНО, а далі ще наступні, от те що казала Лариса, за кошт власний. Буде визначено ціну і буде можливість під час реєстрації зареєструватись не лише на мінімальну кількість, а на скільки хочеш», – розповідає Алла Корнейко, завідувачка відділу ЗНО та моніторингових відносин ВІППО.

Ще одне нововведення 2022 року – стосуватиметься вступників на магістратуру. Якщо раніше для всіх був 1 обов'язковий іспит з іноземної мови, а для юристів був ще один великий іспит додатково, то тепер ще 15 спеціальностей повинні при вступі здати, так зване фахове вступне випробування.

Зауважимо, реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться вже з 5-го січня. А вже з 1 лютого – реєструватимуть і учасників основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Вона проходитиме з 23 травня по 17 червня включно.

Нагадаємо, що в Луцьку у декількох школах під час онлайн-навчання на моніторах учнів з’явилося відео для дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів