Поділитись:

Медичний канабіс: МОЗ виніс на громадське обговорення законопроєкт

Середа, 17 листопада 2021, 23:42
Медичний канабіс: МОЗ виніс на громадське обговорення законопроєкт

Міністерство охорони здоров’я винесло законопроєкт щодо легалізації канабісу у медичних та промислових цілях на громадське обговорення.

Про це йдеться на сайті МОЗ.

«Нині у державному реєстрі лікарських засобів зареєстровано низку знеболювальних лікарських засобів, декілька препаратів для лікування хвороби Альцгеймера, а ліки для надання допомоги дітям, які мають відповідні розлади, здоров’я взагалі відсутні. Використання канабіноїдів для надання медичної допомоги особам, що потребують знеболення, які страждають на хворобу Альцгеймера, а також в особливих випадках для дітей, можуть допомогти таким пацієнтам», – повідомили у пресцентрі МОЗ.

Документом пропонується дозволити в Україні вирощування та обіг сортів конопель з допустимою кількістю тетрагідроканабінолу – фітоканабіноїду, що має психоактивний вплив на людину за умови його регулярного вживання у високій концентрації.

«Лікарські коноплі з низьким вмістом тетрагідроканабінолу – це сорти рослин роду коноплі (Cannabis), вміст тетрагідроканабінолу у сухій масі яких становить від 0,2 відсотка до 1 відсотка», – йдеться у повідомленні.

Законопроєкт для громадського обговорення розміщений за посиланням: https://bit.ly/3wUJRRo

Нагадаємо, що Люксембург вже дозволив вирощування та споживання канабісу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів