Поділитись:

Камер спостереження у Луцьку стане більше, систему автоматизують

Середа, 17 листопада 2021, 10:23
Камер спостереження у Луцьку стане більше, систему автоматизують

У Луцьку триває впровадження програми «Безпечне місто». Планується збільшення кількості камер спостереження та протягнення нового оптоволокна.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 17 листопада.

Як повідомила очільниця департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Юлія Сиротинська, в першу чергу, камери охоплюватимуть соціальні об'єкти та дороги. В тому числі програма передбачає встановлення камер спостереження у селах територіальної громади.

«Програма не передбачає встановлення камер на території розважальних закладів. Однак, власники таких закладів, відповідно до програми благоустрою, повинні встановити такі камери у своїх закладах для попередження можливих протиправних дій. І ці камери вони можуть підключити до системи «Безпечне місто», – зазначила Юлія Сиротинська.

Члени виконкому запропонували передбачити програмою обов'язок підприємців встановлювати камери спостереження і підключення їх до системи «Безпечне місто».

Юлія Сиротинська нагадала, що моніторинг з камер відбувається цілодобово, у Центрі працює троє людей. Автоматизована програма для обробки інформації з камер спостереження наразі не встановлена.

Після встановлення такої програми система автоматично звертатиме увагу на скупчення людей, особливо – після 23:00. Також в майбутньому система відеоспостереження в автоматичному режимі фіксуватиме порушення Правил дорожнього руху. Звіт з камер наразі подається щомісяця.

Також додаткові камери вже до кінця тижня доставлять у селі Княгининок, де почастішали випадки розповсюдження «закладок» з наркотиками.

Нагадаємо, що будівництво ліній проходитиме на вулицях: Домни Гордіюк, Конякіна, Карпенка-Карого, Кравчука, Федорова, Карбишева та Єршова; на проспектах: Відродження, Молоді, Соборності у рамках реалізації програми «Безпечне місто Луцьк».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
19 жовтня 2023
10 серпня 2022
24 листопада 2021
22 листопада 2021
11:08
20 жовтня 2021
30 липня 2021
08:55
09 червня 2021
29 березня 2021
09:45
26 березня 2021