Поділитись:

Електронні «очі» Луцька: які вулиці міста стали безпечнішими

Середа, 20 жовтня 2021, 10:15

У Луцьку продовжують впроваджувати програму «Безпечне місто» 2019-2021 років. До оптоволоконної мережі приєднують нові камери в різних частинах міста. 

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 жовтня.

Як вбачається зі звіту про виконання програми, у 2021 році нові камери встановили на вулицях Винниченка, Словацького та на частині проспекту Волі. Окрім того, камери встановили на 8 Т-подібних перехрестях:

  • вул. Набережна – вул. Ковельська;
  • вул. Ковельська – вул. Шевченка;
  • пр-т Перемоги – вул. Клима Савура;
  • пр-т Перемоги – вул. Грибоєдова;
  • пр-т Волі – вул. Паркова;
  • пр-т Волі – вул. Шопена;
  • вул. Рівненська – вул. Авторемонтна;
  • вул. Рівненська – пр-т Відродження.

Загалом у 2021 році у Луцьку встановили 42 оглядові відеокамери, 17 камер із функцією розпізнавання державних номерних знаків та 3 роботизовані камери.

Також у березні закупили сучасну відеостіну, яка дозволяє диспетчерам одночасно моніторити декілька критичних локацій. Адже станом на 1 березня у Луцьку вже налічувалося 352 камери.

Окрім того, у безпековому центрі облаштували робочі місця для працівників СБУ та Національної поліції України, які мають можливість оперативно опрацьовувати відеоматеріали, відзняті камерами.

Наразі виготовляється проєктно-кошторисна документація на встановлення камер на вулицях Гордіюк, Конякіна, Карбишева, Єршова та Карпенка-Карого, а також на проспектах Молоді, Соборності та Відродження. Окрім того, прокладатимуться мережі для встановлення камер у мікрорайоні «Вересневе».

Встановлять більше камер і в центральній частині міста: на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки й прилеглих вулицях.  Також камери встановлять на вулиці Рівненській і Київському майдані. А проспект Волі має стати найбезпечнішим проспектом країни.

Відеонагляд за дорожнім покриттям, паркувальними майданчиками, пішохідними та велозонами і скверами встановлять на вулицях Глушець, Степана Бандери, Шопена, Коперника, Чехова та інших.  Загалом у Луцьку планують прокласти ще 12 кілометрів мереж та встановлять ще 191 камеру, з яких 25 матимуть здатність розпізнавати номерні знаки, а 11 – обличчя.

Зазначається, що реалізація міської комплексної програми «Безпечне місто Луцьк» підвищила безпеку на вулицях і дорогах міста, покращила управління дорожнім рухом в місті, створила можливість більш оперативно й обґрунтовано вирішувати спірні ситуації, які виникають під час ДТП, та підвищила ефективність боротьби правоохоронних органів з кримінальними та терористичними загрозами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час реконструкції проспекту Волі встановлять близько 180-190 камер, які покриватимуть не лише проспект, а й прилеглі вулиці. В пріоритеті – охоплення об'єктів соціальної інфраструктури: навчальних закладів та закладів охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2023
11 квітня 2023
25 січня 2023
06 липня 2022
22 грудня 2021
11 грудня 2021
24 листопада 2021
20 жовтня 2021
30 липня 2021
08:55
13 жовтня 2020