Поділитись:

Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)

Понеділок, 15 листопада 2021, 23:31
Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)

Офіс генерального прокурора передав німецьким правоохоронцям дві автівки, які були речовими доказами у справі про міжнародну шахрайську схему, вартістю понад 1 мільйон євро.

Про це пише Офіс Генерального прокурора.

Ідеться про автомобілі Lamborghini Aventador SJV за 621 тисячу євро та Rolls Royce Phantom за 451 тисячу євро. Німецькі слідчі встановили, що вони куплені за гроші, отримані унаслідок шахрайства.

Це перший випадок передачі доказів у вигляді автівок з того часу, як Україна приєдналася до низки конвенцій у кримінально-правовій сфері. Проте раніше іншим країнам уже передавали вилучені з обігу речі, культурні цінності та інші докази.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова каже, що без скоординованих дій іноземних та українських компетентних органів таке надсилання автівок було б неможливим.

«Україна послідовно розбудовує систему міжнародного співробітництва під час кримінального провадження, що дає змогу надавати правову допомогу та передавати докази до інших країн, зокрема у справах про комп’ютерні злочини», – додала Венедіктова.

Автівки надіслали через аеропорт «Бориспіль» у межах розслідування масштабної міжнародної шахрайської схеми привласнення коштів, яку викрили у грудні 2020 року. До неї були залучені українці та іноземці.

З 2017 року вони залучали гроші під виглядом прибуткових інвестицій через вебсайти. Після здійснення платежів акаунти інвесторів блокували, а розміщені там кошти привласнювали організатори схеми.

Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото)Україна передала Німеччині Lamborghini та Rolls Royce як речові докази (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів