Діятиме три місяці: у «Дії» з'явився сертифікат про одужання від Covid-19 (відео)

Понеділок, 15 листопада 2021, 13:24

У «Дії» з’явився сертифікат для тих, хто одужав від коронавірусу. У додатку користувачі матимуть два таких документи – внутрішній і міжнародний.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

У внутрішньому сертифікаті відображається фото, особи якій належить документ, дата народження, термін дії, номер сертифікату та прізвище, а також ім’я та по батькові людини.

«Сертифікат про одужання буде формуватися для тих, у кого лікар зафіксував в ЕСОЗ діагноз COVID-19. Лікар має внести в електронну систему охорони здоров'я запис про встановлення діагнозу COVID-19. Термін дії нового документу буде становити 90 днів на 15-й день від встановлення діагнозу. І отримати такий сертифікат можна не більше двох разів на рік за наявності даних в електронній системі охорони здоров'я», – сказала Карчевич.

Згенерувати сертифікат в «Дії» можна через 15 днів після того, як лікар внесе відповідні дані в електронну систему охорони здоров’я про те, що у вас був коронавірус. Сертифікат діятиме протягом 90 днів. При цьому документ можна буде отримувати не частіше, ніж двічі на рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: