Поділитись:

Звернулись майже 200 волинян: як працюють пункти підтримки Covid-сертифікатів

П'ятниця, 12 листопада 2021, 17:01

За 10 листопада до шести пунктів допомоги з отримання COVID-сертифікатів у Волинській області звернулися 180 людей.

Про це Суспільному розповіла заступниця голови Волинської облдержадміністрації з питань цифрової трансформації Вікторія Левчук.

Один із таких пунктів працює в центрі первинної медичної допомоги Медичного об’єднання Луцької міської територіальної громади. Директор цього медзакладу Віктор Пахарчук каже: щодня медики у Луцькій громаді вакцинують 2-2,5 тисячі людей. За годину можна внести в електронну систему дані щонайбільше 20 пацієнтів.

Волонтерка Катерина працює у пункті допомоги другий день. Дівчина розповідає, що вона друкує сертифікати, вводить дані в застосунок «Дія» та допомагає людям отримати сертифікати про вакцинацію.

Найчастіше у громадян виникають запити щодо оновлень мобільного додатку «Дія» до новішої версії, каже заступниця голови облдержадміністрації з питань цифрової трансформації Вікторія Левчук. Додає: також є багато звернень через те, що у волинян не підписані декларації з сімейними лікарями, є помилки у даних системи охорони здоров’я, тому тут люди потребують підтримки волонтерів, які працюють у пунктах допомоги з отримання COVID-сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів