Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 14 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про динопарк

У луцькому Центральному парку імені Лесі Українки розгортається справжній «парк юрського періоду». За кілька днів на обгороджену територію ліворуч від центральної алеї, ближче до дамби підвезуть фігури рептилій 20 видів, які жили за десятки мільйонів років до нашої ери. 

Фігури рептилій будуть рухомими та видаватимуть звуки. Вони стоятимуть на спеціальних дерев'яних опорах уздовж доріжок.

Територія динопарку обгороджена великим дерев'яним парканом. Він розташований з лівого боку центральної алеї, ближче до атракціонів та дамби. Точне розташування луцького парку юрського періоду дивіться на нашій карті:

До Луцька динозаврів везе родина із Івано-Франківська. Вони мають 11 аналогічних парків у містах України. Луцький динопарк буде стояти у місті тимчасово – до новорічно-різдвяних свят. 

Вхід на обгороджену територію парку для дорослих становитиме 120 гривень, а для дітей – 100 гривень. Буде доступним також пільговий безкоштовний вхід для деяких категорій населення.

Про таран «Порт City»

ДТП сталася у неділю, 7 листопада, близько 19:00 на вулиці Сухомлинського у Луцьку: легковик Audi A4 в'їхав у ТРЦ «Порт City» й розтрощив скляні двері та вікно.

На місці аварії правоохоронці встановили, що 31-річна жінка, яка перебувала за кермом «ауді», виїхавши з підземного паркінгу, не впоралась з керуванням та скоїла ДТП.

У жінки не було посвідчення водія на право керування транспортним засобом, а на автомобіль був відсутній страховий поліс. Окрім цього, інспектори виявили, що державні номерні знаки транспортного засобу не належать цьому автомобілю.

На щастя, в автопригоді ніхто не травмувався. На порушницю склали три адмінматеріали.

Розбиті двері торгово-розважального центру тимчасово зашили фанерою.

Про роботу ринків у «червоній» зоні

У зв'язку із тим, що Луцьк потрапив до «червоної» зони епіднебезпеки, міські ринки працюватимуть із додатковими обмеженнями. Про це у фейсбуці написала депутатка від фракції «Громадянський Рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Алла Надточій.

Як повідомила депутатка, продовольчі ринки працюватимуть як і працювали (з дотриманням карантинних вимог). Натомість речові ринки (непродуктові) мають додаткові обмеження, зокрема:

  • підприємці та продавці повинні бути 100 % вакциновані або мати ПЛР-тест, який дійсний 72 години;
  • споживачі повинні бути вакциновані або з дійсним ковідним ПЛР-тестом.

Алла Надточій><span class=Алла Надточій

«Від сьогодні всі підприємці сфери надання послуг мають пам'ятати, що вони несуть відповідальність не лише за власних працівників, а й за клієнтів, які їхніми послугами користуються. Наслідком порушення правил «червоної» зони відвідувачами може стати накладення штрафу на керівника такого закладу», – наголосила Алла Надточій.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів