Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 9 листопада

Вівторок, 09 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 9 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 9 листопада.

Про ДТП

Сьогодні зранку в Луцьку на проспекті Відродження, поблизу автозаправної станції WOG, сталася дорожньо-транспортна пригода.

За попередньою інформацією, легковик Toyota зіткнувся з таксі Chevrolet.

Унаслідок зіткнення обидва автомобілі зазнали механічних ушкоджень.

Про проїзд без COVID-сертифікатів

Рішення Луцької міської ради пускати в громадський транспорт людей без ковід-сертифікатів чи негативних ПЛР-тестів назвала незаконним заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Посадовиця зазначила, що влада Луцька не мала права дозволити проїзд у громадському транспорті невакцинованим, поки місто перебуває у «червоній» зоні.

Людмила Тимощук додала, що рішення віднесення області до «червоної» зони ухвалює уряд, а саме – державна комісія з питань ТЕБ та НС. Місцеве самоврядування може тільки посилювати рекомендації, а не послаблювати їх. Це порушення закону і відповідальність за нього несе той, хто ухвалив це рішення.

Про зоозахисників

 Сьогодні луцькі зоозахисники пікетували Головне управління Національної поліції у Волинській області. Вимагали справедливого розслідування справ знущання з тварин. 

 Зібралося більше десятка осіб, які, однак, тримали дистанцію. Люди тримали в руках плакати із зоозахисними гаслами: «Тварини – не тренажери для вбивства», «Непокаране зло шириться», «Вбивця тварини не може бути директором школи» та інші. 

Організатором пікету є ГО «Волинське об'єднання зоозахисту». Очільник організації Вадим Нечаєв пояснив, що цією акцією вони хочуть привернути увагу громадськості до закриття справ про жорстоке поводження з тваринами. Крім того, зоозахисники вимагають в поліції об'єктивно та неупереджено розслідувати кримінальні справи, пов'язані із вбивством собаки у селі Полонка та закатованим кошеням в одному з луцьких дворів.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 9 листопада

   

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів