Поділитись:

Для боротьби з наркоторгівлею: Нацполіція створила спеціальний чат-бот

Вівторок, 09 листопада 2021, 17:40
Для боротьби з наркоторгівлею: Нацполіція створила спеціальний чат-бот

Патрульна поліція України запустила в месенджері Telegram чат-бот, який допомагатиме викривати збут наркотиків шляхом «закладок» по всій країні.

Бот із назвою DrugHunters («Мисливці за наркотиками) є офіційним чат-ботом від патрульної поліції. З його допомогою можна анонімно та в кілька клаців повідомити патрульних про виявлення наркотичних речовин чи самих закладників.

Скористатись чат-ботом можуть усі небайдужі громадяни у тих містах, де працює патрульна поліція, наголошується у повідомленні правоохоронців.

Щоб залишити заявку про можливе місце закладки чи закладника, достатньо відкрити бота в своєму Telegram і розпочати діалог. Після початку «розмови» з ботом потрібно вказати такі деталі:

  • населений пункт;
  • адресу, за якою побачили потенційного зловмисника;
  • опис місця, де, на думку заявника, може бути закладка (труби, клумба, лавочка тощо).

Для того, щоб правоохоронці швидше виявили закладку, бот пропонує заявнику надіслати геолокацію й додати фото та відеоматеріали. Після отримання повідомлення про знахідку або ймовірного закладника, патрульні виїжджатимуть на місце і перевірятимуть надану інформацію.

У патрульній поліції нагадали, що за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та психотропних речовин є відповідальність, яка у залежності від обсягів збуту може бути як адміністративною, так і кримінальною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024