Поділитись:

«Червоний» Луцьк: як працюють ринки в умовах карантину (відео)

Вівторок, 09 листопада 2021, 18:16
«Червоний» Луцьк: як працюють ринки в умовах карантину (відео)

На Луцьких ринках посилили карантинні обмеження, але стосується це лише торгівлі непродовольчими товарами.

Волинь – у «червоній» зоні. Актуальне питання: чи працюють ринки у Луцьку за жорстких обмежень? Якщо так, то які правила діють? Журналісти вирушили на «Варшавський ринок». На вході охорона попереджає відвідувачів про відповідальність за відсутність ковід-сертифіката, ПЛР-тесту чи довідки про одужання. Те ж саме стосується і бізнесу. 

Адміністрація ринку розповідає, що їхні працівники не в праві вимагати згадані документи, вони тільки попереджають про відповідальність, яка очікує на порушників карантинних норм.

Завідувач Завокзального ринку Віктор Голяр зазначив:

«Є такі підприємці, які не зважають просто на ці правила….такий трошечки хаос».

Підприємці розповідають: хтось вакцинований, хтось ні. Покупців поменшало, однак люди сподіваються на покращення епідситуації.

На Центральному ринку ситуація аналогічна. Завідувач «Старого» ринку Андрій Лисовець каже:

«Промислова група відкрита, процент дуже малий, тому що багато підприємців – тільки з одним тестом зробленим. Можна допускатися лише з ковід-сертифікатом. Ми їх всіх інформуємо».

До слова, продавці, які торгують продуктами харчування, можуть працювати без ковід-сертифікатів, кажуть, їхню роботу не обмежували.

Нагадаємо, що на Волині з 8 листопада діє «червона» зона карантинних обмежень. Відповідно, обмеження посилили і для ринків. Підприємці можуть працювати за наявності ковід-документів, однак це стосується лише продавців непродовольчих товарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів