Поділитись:

Смертельні випадки не встигають реєструвати: епідситуація на Волині

Понеділок, 08 листопада 2021, 15:16

Два з шести епідеміологічних індикаторів на Волині перевищують допустимий рівень. А летальних випадків насправді більше, ніж оприлюднили у ранковій статистиці. Відтак, з 00:00 години 8 листопада область опинилася у «червоній» зоні. 

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації 8 листопада.

Рівень росту захворюваності становить 814 на 100 000 населення при нормі 40. Також перевищений показник завантаженості ліжок – 67,8% при нормі 65%.

За вихідні з госпіталів області виписали 12 пацієнтів, які подолали хворобу, однак, госпіталізували 87.

Також заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук уточнила, що померлих за минулу добу було не 6, а 11, адже не всі летальні випадки встигли зареєструвати.

Посадовиця нагадала, що обов'язкові вакцинації підлягають держслужбовці та працівники освіти.

«Для того, щоб уникнути поширення інфекції, нам необхідно дотримуватися карантинних обмежень та провести вакцинацію», – наголосила заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук.

Посадовиця додала, що лише 30% волинян вакциновані першою дозою вакцини. Разом з тим темпи вакцинації на Волині значно підвищилися. Загалом за минулий тиждень в області провели 37 812 щеплень.

«Дякую медичним працівникам, які виконують цю роботу. Також дякую всім свідомим людям за розуміння того, що вакцинація рятує життя», – зазначила Людмила Тимощук. 

Посадовиця нагадала, що у «червоній» зоні не працюватимуть заклади харчування, розважальні заклади та заклади культурно-масового спрямування, а також школи, якщо не провакциновано 100% працівників. При цьому всі працівники повинні мати «зелений» сертифікат вакцинації. 

Невакциновані громадяни зможуть відвідувати тільки продовольчі магазини, АЗС, банки та аптеки.

Також Людмила Тимощук нагадала, що на Волині тривають перевірки наявності сертифікатів про вакцинацію. Наразі в області сформовані дві мобільні групи, які будуть проводити перевірку закладів відповідно до графіка. Вони перевірятимуть наявність масок та сертифікатів у відвідувачів.

Посадовиця нагадала, що за допуск до роботи невакцинованих працівників відповідальність несе власник закладу. Передбачене покарання – штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень.

Відомо також, що у понеділок, 8 листопада, мобільна група працюватиме, серед іншого, у розважальному центрі «Адреналін»

Нагадаємо, що через нові карантинні обмеження «червоної» зони, на Волині значно зріс попит на вакцинацію від коронавірусу. Адже тепер людині без сертифіката вакцинації будуть недоступні заклади громадського харчування, ТРЦ, спортзали, салони краси та багато інших громадських місць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів