Поділитись:

Встромив ножа в живіт: лучанин отримав вирок за «п'яну» бійку

Вівторок, 09 листопада 2021, 13:25

У Луцьку 10 лютого близько 16 години розпивання спиртних напоїв двома приятелями закінчилося бійкою і різаниною. Кривдник опинився на лаві підсудних.

Вирок чоловікові оголосив Луцький міськрайонний суд 2 листопада.

Як вбачається із вироку, 10 лютого близько 16:00 чоловіки перебували на вулиці Підгаєцька 5-А у Луцьку, де розпивали спиртні напої. Раптом між ними виник конфлікт, який переріс у бійку. В результаті якої підсудний вдарив свого приятеля по чарці ножем у живіт, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження.

У  суді лучанин своєї вини не визнав та розповів, що у той день купив у потерпілого дошку за 200 гривень. З цієї нагоди вони придбали 0,5 літра горілки, яку і розпивали за вказаною адресою. За словами підсудного, потерпілий першим почав бити його руками та ногами. Тоді він взяв зі столу ножа для самозахисту, і потерпілий, нібито, сам на нього напоровся.

Не дивлячись на невизнання вини, досліджені у суді докази свідчать про зворотне. Зокрема, потерпілий зазначив, що обвинувачений прийшов до нього вже у стані сп'яніння. Коли вони сіли випивати – той почав вчити його життя. Тож потерпіли попросив свого приятеля залишити приміщення. Чоловік у суді розказав, що словесної суперечки, тим більше бійки між ними не було. Обвинувачений раптово схопив ножа і вдарив потерпілого в живіт, після чого мовчки залишив приміщення. 

Після інциденту обвинувачений сам підійшов до патрульного та повідомив, що вбив людину. Також обвинувачений відшкодував потерпілому витрати, пов'язані з лікуванням, у сумі 6 000 гривень.

Як пом'якшуючі обставини суд врахував з'явлення зі зізнанням та добровільне відшкодування завданої шкоди. До обтяжуючих обставин зарахував вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння. Окрім того, обвинувачений раніше не притягався до кримінальної відповідальності, має вищу освіту, одружений, позитивно характеризується за місцем проживання.

В результаті суд присудив лучанину покарання у виді позбавлення волі строком 5 років умовно з іспитовим строком 3 роки.

Нагадаємо, що 1 листопада неодноразово судимого жителя Ковеля вкотре відправили за ґрати. На цей раз чоловік відбуватиме покарання відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів