Поділитись:

Молотком по обличчю: волинянин отримав вирок за грабіж і знущання

Понеділок, 08 листопада 2021, 18:30
Молотком по обличчю: волинянин отримав вирок за грабіж і знущання

Неодноразово судимого жителя Ковеля вкотре відправили за ґрати. На цей раз чоловік відбуватиме покарання відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Відповідний вирок ухвалив Ковельський міськрайонний суд Волинської області 1 листопада.

Як вбачається з вироку, 1 липня 2020 року між обвинуваченим, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, та потерпілим виник словесний конфлікт. У результаті зловмисник завдав удару молотком, якого тримав у руці, по обличчю потерпілого.

Потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму та гематоми.

У суді потерпілий розповів, що став свідком того, як обвинувачений вдарив дівчину кулаком в обличчя так, що та впала. Тому він зробив зауваження обвинуваченому, з чого і почався конфлікт. Потерпілий штовхнув обвинуваченого у груди. Після чого той побіг додому, а за кілька хвилин повернувся із сокирою в одній руці й молотком – в іншій. Вони щепилися з обвинуваченим, а що було далі – не пам'ятає, оскільки прийшов до тями вже лежачи на асфальті. Коли ж він намагався викликати поліцію, дівчина, за яку він вступився, вибила телефон з його рук.

Окрім того, обвинувачений впродовж 2020 року систематично знущався зі свого рідного брата, з яким вони спільно проживали. Той скаржився на регулярні приниження та психологічний тиск, що негативно позначилося на якості його життя та психологічному стані. 

Також ковельчанина засудили за грабіж, який він вчинив 28 січня цього року. Перебуваючи на автозаправному комплексі UPG у Ковелі, він проник у кабіну тягача Volvo, звідки викрав мобільного телефона та планшета, які належали громадянину Польщі. Коли його помітили – почав втікати. Своїми діями зловмисник завдав збитків потерпілому на суму 4 050 гривень.

У суді ковельчанин своєї вини по жодному з епізодів не визнав. Він заперечив, що бив потерпілого молотком. Зазначив, що лише штовхнув його долонею. Також заперечив, що від його дій потерпав рідний брат. 

Щодо грабежу, то обвинувачений намагався довести, що викрав телефон і планшет таємно. А коли повертався зі «здобиччю», на нього напали чоловіки, яки їхали за ним на машині, побили й відібрали викрадене.

Обвинувачений жалівся суду на те, що потерпілий його ледь не побив, коли його повернули на територію АЗС.

Дослідивши всі обставини справи, суд дійшов висновку, що пом'якшуючою обставиною мож бути молодий вік обвинуваченого. Як обтяжуючі обставини суд врахував вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння, рецидив злочинів та вчинення злочину відносно особи, з якою обвинувачений перебуває у родинних відносинах.

В результаті по всім трьом пунктам обвинувачення ковельчанина визнали винним та за сукупністю злочинів призначили остаточне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

Нагадаємо, що в обласному центрі Волині молодики ромської національності побили на автостанції водіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів