Поділитись:

Хризантеми і різдвяні зірки: що цвіте за лаштунками "Волинської Голландії" (фото)

Неділя, 07 листопада 2021, 20:00

Про традиційні щорічні фестивалі квітів у «Волинській Голландії» чули, мабуть, усі. Але не кожен відвідувач фестивалю бував у луцьких теплицях компанії «ЛіліЛайн», яка організовує фестиваль. Проте, вони також дуже атмосферні. Тут квіти цвітуть круглий рік, а в особливі сезони голову дурманять безліч яскравих кольорів та ароматів. 

 

 

Пізньої осені на території теплиць, що на Карбишева, найдужче пахнуть хризантеми. Десятки і сотні кущів різних кольорів та форм ростуть вшир та угору всередині кількох великих тепличних приміщень. Поруч дозрівають зеленолисті вазони, біля стінок стоять фікуси в людський зріст, збоку зимують сукуленти і кущі лаванди. Пуансетії, більше відомі, як різдвяні зірки, вже потрохи займаються святковим червоним кольором. 

 

 

Доглядають теплиці всього двоє жінок. Вони відбирають в рослин прищепи, обробляють та готують до зимівлі цибулини особливих тюльпанів. Їх руки також дбайливо зрізають гілки великоквіткових хризантем, коли приходять замовлення. 

 

 

Журналісти ІА «Конкурент» дізналися, що і за скільки можна купити у теплицях організаторів найпопулярнішого волинського фестивалю квітів пізньої осені.

Найбільшим попитом у цей час тут користуються хризантеми. Популярні квіти представлені багатьма сортами, які відрізняються не тільки кольором, але і розміром та формою квітки і куща. 

 

 

Великоквіткова хризантема на зріз коштує 10 гривень за гілку, у той час, як горщик такої рослини обійдеться покупцям у 65 гривень. Аналогічна ціна і на середньоквіткову хризантему. Дорожче вийде підвісна. Пишні кущі із дрібними квітками коштують 125 гривень за одиницю. Вуличні дрібноквіткові хризантеми коштують по 60 гривень за горщик. 

 

 

 

Зараз у теплицях дозрівають також кімнатні фікуси. Зріла, готова до переселення в домашні умови рослина у горщику коштуватиме 60 гривень. 

 

Придбати додому можна також квітучий бальзамін новогвінейський. Зараз рослина цвіте, у грудні та січні матиме так званий період спокою, щоб наприкінці зими та на початку весни знову потішити яскравими квітками. 

 

 

Горщик зеленолистого кімнатного вазона хебе обійдеться у 50 гривень. Пахучий мірт коштуватиме 40, а кучерявий плющ можна придбати за 32 гривні. 

 

 

 

 

Доступний зараз також цикламен. Вазон, який підкорює красивими квітками, можна придбати за 70 гривень. 

 

Повні фантастичних квіток кущі фуксії коштують 42 гривні. 

 

Найпопулярнішою цього сезону буде пуансетія – вже згадувана тут різдвяна зірка. Поки листя цього кімнатного вазона зелене, однак ближче до свята воно запалиться яскравим червоним кольором, даруючи особливий різдвяний настрій. Коштує такий вазон  70 гривень за одиницю. 

 

 

 

Найкрасивіше у цих теплицях навесні, кажуть працівники. Тоді у напівпрозорих скляних стінах не сховатися від запаху тюльпанів, аромату гіацинтів та решти ніжних квітів. Однак, і зараз тут знайдеться, чим прикрасити свої будні та свої домівки. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів