Поділитись:

Осіння «Волинська Голландія»: що і за скільки можна купити (фото)

П'ятниця, 10 вересня 2021, 19:03

За неповні п'ять років існування фестиваль квітів "Волинська Голландія" став одним із найпопулярніших у регіоні. Щороку тисячі волинян і людей із сусідніх областей приїздять, аби сфотографуватися з красивими квітами, та поповнити власні колекції домашніх рослин свіжими і рідкісними екземплярами. 

Цьогорічний осінній фестиваль стартував у п'ятницю, 10 вересня та триватиме аж до 19 вересня, а може і довше. Журналісти ІА "Конкурент" завітали на відкриття фесту, і зробили для вас огляд актуальних цін і пропозицій. 

 

Вхід 

Якщо на фестиваль ви приїхали більше за враженнями, ніж за квітами, за перебування тут доведеться заплатити мінімальну ціну – 50 гривень за вхід на поле для дорослого, 30 – для дітей до 12 років. Вхід для дошкільнят безкоштовний. Також безоплатно можуть на територію фесту потрапити люди з певними групами інвалідності, учасники АТО-ООС та інші пільгові категорії громадян. 

 

Вхідний квиток означає можливість пересуватися полем із квітами та фотографуватися на фотозонах. Їх, до слова, цього року просто безліч. 

 

 

 

Варто зазначити, що цьогоріч для гостей фестивалю обладнали ще один заїзд – поворот на Линівку після села Трилісці. Тут збудували місток через Стохід, аби не створювати заторів на трасі. 

 

Квіти

Із фестивалю квітів можна привезти красиві пахучі сувеніри. На території "Волинської Голландії" продаються як рослини у горщиках, так і саджанці. 

Купити можна тюльпани – цибулинки обійдуться по 10-15 гривень за одиницю залежно від сорту. Висаджувати у ґрунт їх можна вже на початку жовтня. 

 

Продаються також лілії. Цибулини обійдуться вам від 40 до 100 гривень за одиницю. Найдорожчий сорт –  роза-лілія. Пишні багатопелюсткові ніжні квіти наповнюють солодкавим ароматом усе поле. 

 

 

 

Хризантеми на полі повільно розпускаються, але вже можна придбати перші кущі. Вони обійдуться волинянам від 60 до 80 гривень за кущ, залежно від розміру. Продаються у горщиках або викопуються з ґрунту на прохання покупців. 

 

 

У вазонах тут продаються бальзамін, пеларгонія та фуксія. Ці рослини коштують по 50 гривень за горщик. 

 

 

Є також лаванда. Залежно від розміру вазона, рослину можна придбати за цінами від 50 до 100 гривень. 

 

 

Цікаво, що продають на фестивалі також горщики з цитрусовими. У одному горщику може рости декілька видів цитрусових, як от лимон і кумкват. Обійдуться такі рослини, залежно від розміру, від 100 до кількасот гривень. 

 

 

Букети

Поки на фестивалі букетів ще не продають, але вже з суботи, 11 вересня обіцяють сформувати привабливі композиції з айстр, майорів, соняшників, календули та хризантем. Обійдеться такий мікс-букет у 50 гривень. 

Цього року з японського насіння виросли великі рожеві пишні квітки айстри, які прикрасять букети та зроблять затишнішими домівки відвідувачів фестивалю. 

 

 

 

Їжа і напої

На території фестивалю значно розширилася зона фудкорту. Тепер тут, крім швидкої їжі і кави, можна придбати страви на кшталт піци, нагетсів, крилець, плову, пасти, картоплі. Готують на території також різні види м'яса. 

 

 

 

 

 

Із напоїв пропонують каву, квас, лимонади, пиво, колу і таке інше. 

Традиційно на території працюють точки, де продають продукти з меду. Лучанка Ольга Дерябіна привезла на фестиваль три види меду, горішки в меді, а також красиві медові свічки. Пропонує також різну медову косметику, каву з медом та лікувальні трав'яні чаї. 

 

 

 

Новинки

Для тих, хто відвідує фестиваль постійно, несподіванкою стануть декілька нових локацій. Відтепер на території фесту можна поняшкати кіз та овець, сфотографуватися з круком. Серед фотозон є також багато новинок. У вічі кидається фотозона з манекенами. Крім того, на полі висадили цілі квіткові композиції із декоративної капусти. На фестивалі доступні також розваги для дітей – великі повітряні батути та тир. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 квітня 2024
14 квітня 2024
14:35
13 квітня 2024
11 квітня 2024
17:23
09 квітня 2024
16:50
05 квітня 2024
02 квітня 2024
30 березня 2024