Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 листопада

П'ятниця, 05 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за п'ятницю, 5 листопада.

Про «червону» зону

На Волині запровадять «червону» зону карантинних обмежень з 00:00 годин 8 листопада. Відповідне рішення оголосила Державна комісія ТЕБ та НС. Про це повідомили сьогодні під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації.

За словами заступниці голови Волинської обласної державної адміністрації Людмили Тимощук, ситуація на Волині погіршується. Понад 95% нових хворих не були вакцинованими. 

Посадовиця додала, що на Волині є всі зареєстровані в Україні вакцини. Людмила Тимощук закликала вакцинуватися, в першу чергу, людей з групи ризику.

Головна санітарна лікарка області Наталія Янко нагадала, які обмеження діють у «червоній» зоні: робота і відвідування закладів торгівлі, громадського харчування, готелів, торгівельно-розважальних центрів можлива у разі, якщо працівники та відвідувачі мають «зелений» сертифікат про вакцинацію, ПЛР-тест, зроблений за 72 години, або довідку про подолання хвороби. 

Такі ж правила діють для спортзалів, фітнес-центрів, центрів соціального захисту, ЦНАП тощо.Також це стосується проведення масових заходів.

Навчальні заклади у Луцьку після впровадження «червоної» зони епідеміологічних обмежень діятимуть відповідно до урядової постанови  №1236, яка передбачає встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповів головний освітянин Луцька Віталій Бондар

«Є рекомендація закладам освіти діяти відповідно до урядової постанови №1236. А ця постанова передбачає, що заклади дошкільної освіти та 1-4 класи загальноосвітніх шкіл працюватимуть у звичному режимі. Класи з 5 по 11 будуть переведені на дистанційну форму навчання», – повідомив Віталій Бондар.

Своєю чергою, Луцький міський голова Ігор Поліщук написав у фейсбуці, що для користування громадським транспортом міста після введення «червоної» зони пасажири не повинні будуть пред'являти документи про вакцинацію

«Завтра нами буде проведено засідання місцевої комісії ТЕБ та НС, де буде прийнято рішення про те, що громадським транспортом в нашій громаді можуть користуватися пасажири без необхідності пред'явлення ковід-сертифікату, негативного ПЛР-тесту або довідки про те, що перехворіли коронавірусною інфекцією», – йдеться у дописі.

Про зрізані ялинки

Під час реконструкції площі Героїв Майдану перед Палацом урочистих подій у Луцьку зрізали ялинки. Фото опублікували у фейсбуці.

«Біля РАЦСу зрізали ялинки, які росли там багато років», – йдеться у дописі.

Ялинки ще єЯлинки ще є

У коментарях лучани обурюються, адже сподівалися, що ялинки залишаться на площі:

«А я ще недавно подумала, як добре, що їх не чіпають....»
«Треба не зрізати, а в такому випадку мати машину для корчування і перевозити до лісу і там висаджувати».
«Скоти таки зрізали!!!Та щоб їм лапи повикручувало !!Щоб ложки не діждали взяти сволочі.Хай буде так!!!»

Також додають: зрізали дерева вночі.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 5 листопада

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів