Поділитись:

«Фундаментальний ідіотизм»: Аваков розкритикував Зеленського в прямому ефірі (відео)

П'ятниця, 05 листопада 2021, 12:32
«Фундаментальний ідіотизм»: Аваков розкритикував Зеленського в прямому ефірі (відео)

Колишній міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розкритикував теперішню владу через енергетичну кризу в Україні.

Про це він заявив у програмі «Народ проти» на телеканалі «Україна 24».

«Газу немає, вугілля немає, у нас теплий листопад на вулиці, а ми ж просимо аварійної допомоги у Білорусі та Росії: дайте нам електроенергію. А якщо Володимир Володимирович скаже «Не дам»? А якщо спочатку дасть, а потім вимкне? Ми до цього йшли? Я не знаю такого року, товариші. Це фундаментальний ідіотизм», – заявив Аваков.

Ексміністр розкритикував владу через те, що витратила гроші на «Велике будівництво», а не підготувалася до опалювального сезону.

«На голову сніг впав – щастя, 3 млрд доларів від МВФ. Ви ж бачите ситуацію, це осінь. Купіть вугілля, газ, що завгодно купите, щоб пройти пік! Вони ці гроші витратили куди? На «Велике будівництво». Добра справа, дуже важлива і потрібна, підрядники заробляють, відсотки йдуть, все гарно. Але при цьому ми зараз замерзнемо взимку. І це не єдиний глухий кут», – зазначив Аваков.

Аваков дав пораду, як слід вирішувати весь комплекс проблем.

«Вихід який – друкувати гроші? Не можна. Навіть найгеніальніший президент все це не втримає, потрібно диверсифікувати та довіряти професіоналам. Які там професіонали? Міністра економіки раз на три місяці змінюють. Він тільки знає, де в нього туалет у міністерстві та де хто сидить і за що відповідає. Я міністр досвідчений, я розумію, як це працює. Ось це гігантська проблема, і я закликаю виходити з неї тільки інституційними речами. Тому Конституційний суд і будь-який суд має працювати, а не підробляти. І міністри в уряді повинні говорити те, що мають говорити, а не те, що сподобається», – сказав він.

Нагадаємо, що Бізнес Цензор дослідив енергокризу напередодні зими. Її причинами став протекціоністський лобізм та саботаж накопичення палива енергохолдингом ДТЕК Рината Ахметова. Ціллю є економічні преференції для групи СКМ Ахметова та політичний шантаж української влади. Наслідком може стати обмеження споживання електроенергії в країні, економічна та політична кризи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів