Відкрили приймальне відділення екстреної медичної допомоги луцької міської лікарні (відео, фото)

Четвер, 04 листопада 2021, 16:22

Після реконструкції відкрили відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні.

Просторі коридори, палати тимчасового перебування пацієнтів й інтенсивної терапії, протишокова операційна, розділений потік пацієнтів, кабінети ендоскопії, функціональної та ультразвукової діагностики та найсучасніша техніка – таким відділення побачили сьогодні, 4 листопада. Про це повідомляє управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації.

 

 

Приймальне відділення увійшло до переліку проєктів, що реконструювались на Волині в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Загальна кошторисна вартість будівельних робіт становить понад 34 мільйони гривень. Зокрема, з державного бюджету виділено 9,5 млн грн та 24 млн 529 тис. грн – кошти Луцького міського бюджету.

Окрім цього, з державного бюджету на відділення закуплено 64-зрізовий комп’ютерний томограф та рентген-діагностичну систему на загальну суму 23 млн 232 тис. грн.

 

 

 

Таким чином, із старого приміщення з вузькими коридорами та відсутньою технікою відділення екстреної медичної допомоги Луцької міської клінічної лікарні перетворилось на сучасний та просторий заклад медичної допомоги, у якому працюватимуть чергові лікарі (загалом цілодобово чергують 12 лікарів різних спеціальностей) та доступна сучасна діагностична техніка.

 

 

 

Як зауважила головний лікар медзакладу Лариса Духневич, очікують також «важку» техніку. Зокрема, магнітно-резонансний томограф, який передбачений переліком оснащення приймальних відділень невідкладної медичної допомоги. До слова, це днями підтвердив у Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, який нещодавно з робочим візитом відвідав Волинь і приймальне відділення зокрема.

Тож своєю чергою Лариса Духневич подякувала керівництву області та міста за спільну роботу, завдяки якій запрацювало таке потужне відділення медичної допомоги.

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: