Поділитись:

У анестезіологічному відділенні луцької міської лікарні щороку проводять понад 5 тисяч наркозів

Середа, 03 листопада 2021, 12:47
У анестезіологічному відділенні луцької міської лікарні щороку проводять понад 5 тисяч наркозів

Лікарі відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії комунального підприємства "Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади" щороку проводять близько 5-ти тисяч анестезій, кількість яких зростає. З кожним роком анестезія стає більш комфортною та безпечною для пацієнта – і це головне, що вирізняє її від тієї, якою вона була ще, скажімо, двадцять років тому.

Про це для ІА «Конкурент» розповіла лікар-ординатор відділення Валентина Фрончко.

"Сучасна анестезія безпечна. Препарати, які ми використовуємо сьогодні, є керованими, без побічної і токсичної дії – без болю, нудоти, тривалої сонливості. А цього так бояться наші хворі. Власне, пацієнти, які оперувались, скажімо, 20 років тому, і сьогодні, відзначають, що анестезії зовсім інші", – наголошує анестезіологиня.

З її слів, сьогодні в операційній вже не рідкість хворі, яким 80-90 років. Їм успішно проводяться великі оперативні втручання під загальним знечуленням. І це теж є свідченням того, що анестезія стає все більш безпечною для пацієнта. У кожного хворого анестезіолог завжди оцінює можливі операційно-анестезіологічні ризики, детально інформує, обговорює можливі ускладнення.

Більш детально про анестезії читайте в інтерв'ю "Небезпеки більше немає: луцька лікарка розповіла про сучасний наркоз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів