Поділитись:

Луцька лікарка розповіла, які анестезії безпечні

Середа, 03 листопада 2021, 16:00
Луцька лікарка розповіла, які анестезії безпечні

Найбільш поширеними сьогодні є загальні анестезії з використанням сучасних інгаляційних анестетиків, зокрема севорану. Пацієнт швидко засинає та комфортно пробуджується. Анестезія гарно знеболює, відбувається м'язове розслаблення.

Про це ІА «Конкурент» розповіла лікар-ординатор відділення анестезіології з палатами інтенсивної терапії комунального підприємства "Медичне об'єднання Луцької міської територіальної громади" Валентина Фрончко

З її слів, застосування севорану підняло анестезію на значно вищий рівень безпеки і комфорту для наших пацієнтів. І лікарня, до слова, однією з перших в Україні почала її використовувати.

Популярними є і регіонарні методи знеболення – спинномозкова, епідуральна і стовбурова анестезія. Тут вже виключається больова, рухова, тактильна чутливість певної анатомічної ділянки, де проводиться оперативне втручання. Хворий в свідомості і може розмовляти. Для зняття ефекту "присутності на власній операції" пацієнт може бути седований. Регіонарні методи особливо показані літнім хворим , які мають супутні захворювання серця, легень, нирок, страждають ожирінням.

Більше про анестезії читайте в інтерв'ю "Небезпеки більше немає: луцька лікарка розповіла про сучасний наркоз". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів