Поділитись:

Везуть аж з Кривого Рогу: як на Волинь доставляють кисень для COVID-пацієнтів (відео)

Вівторок, 02 листопада 2021, 19:21
Везуть аж з Кривого Рогу: як на Волинь доставляють кисень для COVID-пацієнтів (відео)

Щодня ковідний госпіталь у Боголюбах потребує 5 тисяч тон кисню. Усе це залежить від кількості пацієнтів в лікарні. Зараз медзаклад заповнений майже повністю. Киснева установка без перебільшення рятує хворих, які знаходяться у важкому стані.

Олександ Герасимчук, який працює завгоспом у лікарні, розповідає, що поставки відбуваються два рази на тиждень. Максимум який можуть закачати 23 тони кисню.

Кисень для Волинської обласної лікарні везуть із Кривого рогу. Аби його доставити водії повинні дотримуватися низки правил та заборон.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Дудар каже, без кисню було би набагато більше смертей. З початку пандемії для них було важливим завданням забезпечити госпіталь кисневими точками.

Наразі у ковідному госпіталі у Боголюбах перебуває більше 190 пацієнтів. З них під високими потоками кисню 153 пацієнти, 10-ро в реанімації. Лікарі зазначають , що це найбільше число хворих у лікарні починаючи із квітня минулого року, коли медзаклад прийняв перший пацієнтів.

Нагадаємо, на Волині хочуть забезпечити генераторами кисню кожну лікарню, яка лікує хворих на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів