Укрзалізниця отримала 5 нових вагонів, куплених за державні кошти (фото)

Вівторок, 02 листопада 2021, 02:10

«Укрзалізниця» отримала перші 5 купейних вагонів, які замовили у Крюківського вагонобудівного заводу за гроші державного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Перші вагони у Києві вже погодили до використання фахівці «Укрзалізниці». За умовами контракту, 20 зі 100 вагонів мають поставити до кінця 2021 року. Компанія з випередженням графіка вже отримала перші 5 купейних вагонів із цієї партії.

В УЗ розповіли, що вагони оснащені кондиціонерами, розетками з USB-портами, кнопками виклику провідника в усіх купе та вбиральнях, кулерами з гарячою та холодною водою, а також вакуумними туалетами та столиками для сповивання.

На столиках є тримачі для стаканів, купе обладнані системою сигналізації — на ніч двері фіксуються кнопкою блокування, і під час відчинення дверей відповідний сигнал надходить до купе провідника.

Обшивка полиць виготовлена зі зносостійких матеріалів, які витримають посилені навантаження. У купе є кватирки, які можна відчинити на провітрювання, навіть на вікнах для аварійного виходу.

 

Загалом завод має побудувати та поставити компанії 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда. У 2021 році у держбюджеті передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: