Поділитись:

Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)

Неділя, 31 жовтня 2021, 23:36
Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)

У селі Княгининок волинянин Володимир Болотін вирощує цитрусові фрукти, попри непристосований волинський клімат.

Про це пише Суспільне.

У його тепличній колекції – помело, лайм, цитрон "Рука Будди", кумкват, лимон, апельсин та інші цитрусові.

Теплицю чоловіка у селі видно не одразу, адже вона заглиблена на два метри в землю.

За словами Володимира, прозорий купол і захищеність від землі дозволяє вирощувати цитрусові без додаткового освітлення та з мінімальними витратами на опалення.

«Колись я побачив сюжет про вирощування цитрусових. Як був у відрядженні в Києві, завітав до цього селекціонера, побачив його теплицю і прийшла ідея збудувати собі таку ж. Закупив 10 саджанців і відтоді почалося захоплення цитрусовими», – зазначив волинянин.

Садівник додає, що закуплені декілька років тому саджанці тепер уже повноцінні дерева. Цитрусові, які ростуть у теплиці, дають великі плоди та мініатюрні лимони.

«Найбільші плоди, які в нас були й ми їх зважували – 1,2 кілограма. Такі плоди дає лимон Пандероза. Найменші за вагою отримуємо мікроцітруси "Фінгерлайм". Ще одна назва рослини "цитрусова ікра", всередині якої маленькі ікринки», – зазначив Володимир Болотін.

Вирощування цитрусових є основним заняттям садівника. Доглядає, розсаджує і працює в теплиці сам. Частина саджанців росте у маленьких горщиках, частина знаходиться у спеціальних інкубаторах.

«Цю технологію придумав сам. Побачив такий парничок в інтернеті, замовив у зварювальників, його обшив. В цьому інкубаторі розмножуємо рослини, зрізаємо з великих рослин живці й тут вони пускають в нас коріння. Кожну рослину в моїй теплиці я знаю в лице», – розповів чоловік.

У підземній теплиці Володимир Болотін вирощує такі рослини, які не скидають листя взимку та добре розвиваються у квартирі чи будинку. Зі слів садівника, освітлення і температури в домашніх умовах їм вистачає.

Урожай в теплиці волинянин Володимир Болотін збирає впродовж року. Взимку достигає кумкват і мандарини. Новинкою останніх років, зі слів садівника, є дерево з декількома видами плодів. Деякі з таких гібридних рослин уже почали давати плоди.

Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото)Волинянин вирощує цитрусові у власній теплиці під землею (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 листопада 2023
11 квітня 2023
28 січня 2023
21 грудня 2022
29 листопада 2022
26 листопада 2022
20 листопада 2022
07 листопада 2022
21:45
17 жовтня 2022
21 вересня 2022