Поділитись:

У США будуть вакцинувати дітей від 5 років

Неділя, 31 жовтня 2021, 01:36
У США будуть вакцинувати дітей від 5 років

У США 29 жовтня дозволили у надзвичайних ситуаціях застосування вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років

Про це пише «Голос Америки» з посиланням на федеральне управління з контролю якості продуктів харчування та медикаментів (FDA)

«Дітям до 12 років вакцина вводитиметься в нижчій дозі, що становить приблизно 10 мікрограмів – одну третину від підліткової дози: для вікової групи від 12 до 15 років дозування становить 30 мікрограмів. Після FDA свої рекомендації щодо застосування вакцини має надати група експертів Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC). Очікується, що це станеться наступного тижня», — йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що в ході вакцинації фахівці приділятимуть особливу увагу частоті випадків розвитку міокардиту, які іноді спостерігалися внаслідок застосування вакцин Pfizer/BioNTech та Moderna, особливо у молодих чоловіків. Водночас згідно зі звітами Pfizer/BioNTech, ефективність вакцини за підсумками клінічних випробувань серед дітей віком від 5 до 11 років становила 90,7%.

«Якщо все піде добре, і ми отримаємо схвалення регулюючих органів та рекомендації CDC, цілком можливо, що вакцини будуть доступні для дітей віком від 5 до 11 років уже в перші тижні листопада», – заявив головний імунолог США доктор Ентоні Фаучі.

Представники компанії Pfizer розпочнуть 30 жовтня доставку дитячих доз вакцини до аптек США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів