У Луцьку відбувся світський раут з допрем'єрним показом фільму «Чому я живий» (фото)

Субота, 30 жовтня 2021, 11:51

У Луцьку відбувся світський раут, метою якого було представити кінопривабливість Волинського регіону. Також на зустрічі влаштували допрем’єрний показ фільму «Чому я живий». Тур по Україні розпочали саме з Луцька. Присутні мали унікальну можливість поспілкуватися з режисерським та акторським складом Одеської кіностудії.

Захід відбувся 29 жовтня у РЦ "Промінь".

 

 

 

 

 

Під час рауту відбулося підписання меморандуму про співпрацю між Волинською облдержадміністрацією, Одеською кіностудією та Волинською кінокомісією.

 

 

 

 

Як зазначив заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Андрій Ярмольський, важливо, щоб Луцьк став центром кіноіндустріі і розповів, що у місті відкриють філію Одеської кіностудії.

Керівниця громадської організації "Волинська кінокомісія" Мар'яна Сорочук, наголосила, що кіно – це не тільки прибуток для кінотеатрів, приємні моменти від перегляду фільмів для глядачів, а ще й розвиток економіки міста, бо кожен фільм створює робочі місця.

"Хочеться, аби в нас на Волині знімали кіно. А кіно – це дуже потужний інструмент, аби доносити ідею людям, це пропаганда найкращих цінностей. Тому наша громадська організація повинна спіймати шанс і представити Волинь. Щоб створити базу локацій, потрібні кошти, за які location-компанії створять привабливі фото та відео з точки зору продюсерів та кіновиробників. Це ми зможемо розмістити на сайті Держкіно, створити власний сайт Волинської кінокомісії і таким чином робити кінопромоції нашої області. Також ми повинні мати свох спеціалістів", – заначив заступник голови ГО «Волинська кінокомісія» Сергій Шараєвський.

 

 

 

 

 

 

Директор Одеської кіностудії, продюсер фільму Андрій Осіпов розповів, що фільм заснований на реальних подіях.

"Сценарій особливий. Євген Мітько, якого вже, на жаль, немає в живих, написав цю історію власного життя від імені маленького хлопчика Женьки. І сьогодні всі ніби відчули ці події. Фільм – це пам'ять про ті покоління, яким дісталася війна. Не дивлячись на трагічну історію, стрічка знята у жанрі трагікомедії, тому у вас буде можливість і поплакати, і посміятися", – розповів Сергій Осіпов.

 

 

Від імені Одсеської кіностудії він вручив подяки представникам Луцької міської ради, ГО "Волинська кінокомісія"  та Волинської обласної державної адміністрації.

 

Після перегляду фільму, по закінченню якого глядачі аплодували стоячи, усі мали можливість поспілкуватися з аторсько-режисерським складом фільму та поділитися враженнями від перегляду фільму.

Переможець Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно фільм «Чому я живий» вийде в прокат з 4 листопада 2021 року.

Нагадаємо: захід відбувся за ініціативи Волинської ОДА та за підтримки Волинської кінокомісії, а твкож за підтримки інформаційних партнерів. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: