Поділитись:

Bla bla car в Україні впроводить сервісний збір для пасажирів

Середа, 27 жовтня 2021, 18:50
Bla bla car в Україні впроводить сервісний збір для пасажирів

Компанія BlaBlaCar планує монетизувати карпулінг в Україні. Впровадити монетизації сервісу планують вже у 2021 році або на початку 2022 року.

Про це повідомив засновник компанії Ніколя Брюссон в інтерв'ю «Економічній правді».

«Ми досі в процесі ухвалення рішення. У країнах Західної Європи (Франція, Німеччина, Іспанія) BlaBlaCar уже давно монетизована. Елемент монетизації забезпечує кращий досвід для користувачів BlaBlaCar», – зазначив Ніколя Брюссон.

Як пояснив засновник компанії, під час бронювання поїздки пасажир сплачуватиме збір. Якщо він скасовує поїздку, сервісний збір автоматично повертається на рахунок, а водій бачить цю інформацію в системі й точно знає, що пасажир не прийде.

Якщо пасажир не скасовує поїздку, то він з великою ймовірністю приходить. Завдяки цьому обслуговування користувачів платформи, очікують у компанії Bla Bla Car, буде більш якісним, оскільки всі учасники поїздки будуть відповідальніше ставитися до планування поїздок.

«Очевидно, що для нас як платформи це дозволить отримувати дохід. Зараз ми отримуємо в Україні нульовий виторг від карпулінгу. Ми почнемо з тесту, підключивши невелику частину маршрутів, поступово збільшуючи цю кількість. Як тільки ми це зробимо, я очікую, що прибутковість спільного використання автомобілів буде такою самою, як у Франції. Я очікую, що розмір комісії та динаміка доходу будуть такими самими», – розповів засновник компанії Ніколя Брюссон.

Нагадаємо, відтепер пасажири, які їдуть до іншої області, змушені пред'явити водію паспорт вакцинації, негативний ПЛР-тест або довідку про те, що перехворіли на ковід. Відповідальність за наявність такий документів у водія та пасажира несе сам перевізник. А контролює дотримання правил поліція та держпродспоживслужба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів