Поділитись:

У ДСТУ немає знаків, які б врегулювали рух на кільці біля луцького «Променя» (відео)

Середа, 27 жовтня 2021, 15:00

На турбокільці біля РЦ «Промінь» у Луцьку майже завершили наносити дорожню розмітку. Проте у лучан досі є чимало зауважень до  організації дорожнього руху на цій ділянці дороги.

Відео з місця робіт опублікували на каналі ГО «Просторовий рух», яка здійснювала технічний нагляд за роботами.

Зі слів фахівців ГО «Просторовий рух», проєкт нанесенням розмітки на кільці біля РЦ «Промінь» уже реалізований на 99 % – працівники вже домальовують острівці безпеки.

Проте лучани досі не зовсім задоволені облаштуванням турбокільця. 

 

Так, Борис Єфремов, який долучився у фейсбуці до обговорення нової дорожньої розмітки, висловив бажання зустрітися з людьми, які займалися тим питанням, та зрозуміти, чому саме так. Тож старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій ЛНТУ Павло Мазилюк, який здійснював технагляд за роботами, запросив лучанина долучитися до нічного спостереження.

 

На думку Бориса Єфремова, розвантажити кільце біля «Променя» можна. Але фахівці пояснили, що насправді це зробити не так просто. 

Павло Мазилюк розповів, що вони розробили спеціальні дорожні знаки, які б урегулювали рух транспорту на кільці біля РЦ «Промінь». Проте їх не погодили у Києві, оскільки таких немає у ДСТУ.

 

Тож довелося встановлювати дорожні знаки, які найбільш відповідають новій схемі. Така ж ситуація була і на кільці у Рованцях – там встановили нові знаки, проте поліцейські їх демонтували, оскільки вони не затверджені.

«Треба брати вище керівництво – міського голову, головних поліцейських – і розв'язувати це питання. В нас ніколи не буде порядку, поки люди, які цим займаються, не поїдуть у Європу і не навчаться там», – резюмував лучанин  Борис Єфремов.

Нагадаємо: раніше під час облаштування турбокільця біля РЦ «Промінь» підрядник неправильно наніс розмітку. У лучан нарікання на те, що неякісно нанесена розмітка, тому було зібрана робоча група, яка працювала для покращення організації дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 лютого 2024
22:02
01 лютого 2024
27 листопада 2023
09 листопада 2023
03 листопада 2023
06 жовтня 2023
04 жовтня 2023
21 вересня 2023
12 серпня 2023
17:35
02 серпня 2023