Поділитись:

У Луцькому районі виявили рак картоплі: чим він небезпечний (відео)

Неділя, 24 жовтня 2021, 22:35
У Луцькому районі виявили рак картоплі: чим він небезпечний (відео)

На Волині у селі Борохів Луцького району виявили рак картоплі.

Раніше карантин через цю хворобу запровадили у Ковельському районі.

Відомо, що місцевий житель вирощував бульбу на продаж за кордон. Звернувся в Держпродспоживслужбу аби перевірити врожай. Його довелося знищити.

«Було проведені обстеження, відібрані зразки та направлені на лабораторну експертизу до Львівської обласної фітосанітарної лабораторії. В селі Борохів Луцького району. Після проведення експертизи відповідно до висновків наданих лабораторією було виявлено карантинний організм рак картоплі», каже заступниця начальника відділу карантину рослин держпродспоживслужби у волинській області Ірина Хайдукова.

Фахівці кажуть, що рак картоплі вперше почали виявляти в Україні ще на початку 50-х років минулого століття. На Волині майже 20 років цього карантинного організму не виявляли.

Зазначається, що території, де запроваджено карантинні режими будуть обстежувати двічі на рік

Крім нашої області карантин запровадили й інші регіони: Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька області.

Рак картоплі, або «Синхитріум» не несе небезпеки людям, а небезпечний лише тим, що псує врожай та може поширюватися на інші території.

Фахівці додають, щоб знищити цей організм потрібно провести сівозміну на тій території, де його виявили. Наприклад посадити кукурудзу. Тоді картоплю можна садити там не менше ніж через два, три роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів