Поділитись:

Закупник виявився підставним: волинянину «дали» 6 років за збут канабісу

Субота, 23 жовтня 2021, 16:56
Закупник виявився підставним: волинянину «дали» 6 років за збут канабісу

Уродженець Старовижівщини продав наркотики знайомому й опинився за ґратами. Той виявився підставним.

Відповідний вирок ухвалив Ковельський міськрайонний суд 18 жовтня. 

Як вбачається із вироку, 24 квітня 2020 року чоловік продав за 400 гривень небезпечний наркотик канабіс вагою понад 4 грами своєму знайомому. Однак, виявилося, що той діяв в межах оперативної закупки. Тож збувача наркотиків того ж дня затримали.

Чоловік у суді свою вину визнав частково, та пояснив, що зберігав наркотики для власного споживання і не мав намір їх продавати. Працював у Києві, а знайомий часто дзвонив йому і просив продати наркотики. Та, за словами обвинуваченого, він пропонував йому віддати канабіс безплатно, «по дружбі». Тому, перебуваючи у квітні 2020 року на Ковельщині, волинянин погодився зустрітися зі знайомим, щоб передати йому канабіс.

У суді свідчив свідок, який зазначив, що є оперуповноваженим співробітником карного розшуку Ковельської поліції. З оперативних джерел йому стало відомо, що обвинувачений займається збутом наркотичних речовин. Відтак, за погодженням із прокурором, він підшукав особу, яка погодилася здійснити оперативну закупку.

Чоловік, який погодився провести оперативну закупку, також свідчив у суді. Він розповів, що знайомий неодноразово пропонував йому придбати наркотичний засіб канабіс. Тож він повідомив про це у поліцію. Правоохоронці запропонували йому взяти участь в оперативній закупці, на що той погодився.

Тож в обумовлений час він отримав від поліцейських технічні засоби для фіксації факту купівлі-продажу наркотичної речовини та 400 гривень. Його на службовому автомобілі поліції відвезли в обумовлене місце, після чого він пішов на зустріч із продавцем. Обвинувачений передав йому згорток з подрібненим канабісом. Втім, взяв лише 200 гривень, а 200 залишив, оскільки був йому винен. Отриманий згорток та 200 гривень решти чоловік повернув поліцейським.

Дослідивши всі обставини справи, суд визнав волинянина винним у вчинені злочину та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 6 років з конфіскацією майна. Про засудженого відомо, що він раніше не судимий, одружений, має на утримані трьох неповнолітніх дітей та непрацездатну дружину, яка здійснює догляд за дитиною віком до трьох років.

До слова, Люксембург став першою країною в Європі, де дорослим дозволять вирощувати до чотирьох рослин канабісу у власних садах і будинках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів