Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 22 жовтня

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за п'ятницю, 22 жовтня.

Про турбореактивний будильник

Сьогодні близько восьмої години ранку п'ятірка легких фронтових винищувачів МіГ-29 зі складу 204-ї Севастопольська БрТА ім. Покришкіна злетіла з луцького військового аеродрому виконала ефектний прохід у небі над Луцьком на фоні повного місяця, сповістивши жителів міста про початок нового авіаційного дня.

«Коли о восьмій годині ранку на Луцькому військовому аеродромі спрацьовує турбореактивний будильник – це прекрасно. Але коли їх спрацьовує одразу п'ять, то це просто бальзам на вуха, очі та душі жителів нашого рідного авіаційного міста Луцька, після якого отримуєш дозу натхнення на цілий день!», –  йдеться у коментарі до відео.

На гуркіт авіаційних турбореактивних двигунів оперативно зреагував авіалюбитель з мікрорайону Вишків і встиг зняти цей ефектний прохід п'ятірки літаків.

Про падіння декорації

Сьогодні на проспекті Волі у Луцьку, поруч із підйомом з вулиці Паркової, конструкція з дротів та лампочок у вигляді стрічки, що обрамляє тризуб, підвішена над дорогою, впала на пішохідний перехід.

На щастя, у цей час для пішоходів горів «червоний», і від падіння постраждав лише асфальт.

Про «турбокільце»

У Луцьку на турбокільці біля РЦ «Промінь» переробили дорожню розмітку, яка викликала багато нарікань з боку містян. Технагляд за нанесенням оновленої розмітки здійснили старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій ЛНТУ Павло Мазилюк та студент Данило Яловенко.

Упродовж трьох ночей фахівці ГО «Просторовий рух» спостерігали за тим, як на турбокільці біля РЦ «Промінь» наносили нову розмітку. Весь процес знімали на відео, яке опублікували на сайті вишу.

Зі слів спеціалістів, основна проблема полягала у розбивці земляного полотна дороги, яка була виконана неправильно. Тож робітникам довелося витратити чимало часу, аби оновити розмітку, зважаючи на зауваження фахівців.

Про скасування рейсів

У Луцьку на автостанції № 1 за добу скасували 68 міжобласних рейсів. Найбільше – на рівненському та вінницькому напрямках.

Одна з причин такої ситуації – відсутність ковід-сертифікатів та ПЛР-тестів у водіїв. Зі слів диспетчерки, за добу на автостанції мало б відбутися понад 600 рейсів.

«Сьогодні зранку знову не виїхали автобуси на Вінницю, Рівне. Вони б мали бути усі ці рейси, але просто не виїхали», – розповідає працівниця диспетчерської служби.

На автостанції очікують, що скасовані рейси повернуться, проте коли це відбудеться – невідомо.

«Поки перевізники нам не дають такої інформації», – додала диспетчерка.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів