Поділитись:

Свіжі президентські рейтинги: у Зеленського падає, в Разумкова росте

Середа, 20 жовтня 2021, 14:01
Свіжі президентські рейтинги: у Зеленського падає, в Разумкова росте

Якби вибори президента відбувалися найближчим часом, то перемогу отримав би Володимир Зеленський – 24,7% серед тих, хто збирається голосувати та визначився з вибором. Проте підтримка Зеленського значно впала в порівнянні з опитуваннями у травні та вересні.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) оприлюднив свіжі президентські рейтинги. Опитування, які проводилися з 15 до 18 жовтня, показали, за кого готові голосувати українці, якби вибори глави держави відбулися найближчим часом.

«Відносно найбільшу підтримку має В. Зеленський: у разі участі у виборах зазначених у списку кандидатів чинний президент отримав би 24,7% серед тих, хто збирається голосувати і визначився з вибором», – йдеться в тексті опитуванні.

На другому місці – експрезидент, голова «Європейської солідарності» Петро Порошенко (15,6%), після нього – лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко (12,2%).

9,4% готові проголосувати за очільника «Опозиційної платформи-За життя» Юрія Бойка, 7,8% – за голову партії «Сила і честь» Ігоря Смешка.

Звільнений «слугами» ексспікер парламенту Дмитро Разумков після гучної відставки та конфліктів з оточенням Зеленського підвищив свої позиції. За нього, як кандидата у президенти вже готові голосувати 5,5% серед усіх респондентів і 7,1% серед тих, хто визначився з вибором.

Щодо падіння підтримки Зеленського, то соціологи пояснили це тим, що є «певне вичерпання потенціалу рішень РНБО, негативний вплив окремих політичних подій (“Вагнергейт”, Pandora Papers, відставка Дмитра Разумкова) разом з економічними питаннями (обговорення комунальних тарифів)».

Підтримка Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Юрія Бойка – на приблизно однаковому рівні, а підтримка Ігоря Смешка дещо знизилася.

Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю. Опитали 1200 респондентів з усієї України.

Свіжі президентські рейтинги: у Зеленського падає, в Разумкова росте

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів