Затримали озброєного розбійника, який катував волинського підприємця (фото, відео)

Вівторок, 19 жовтня 2021, 11:35

Волинські оперативники затримали у Кам’янець-Подільському організатора розбійного нападу на підприємців Володимир-Волинського району.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Волинської області на сайті ГУНП.

Розбійний напад на підприємців Володимир-Волинського району стався у листопаді 2020 року. Потерпілий заявив, що невідомі увірвались в будинок, побили його, зв’язали руки, нанесли опіки гарячою праскою та погрожували завдати ушкоджень і його дружині, якщо він не скаже, де лежать гроші. Таким чином, зловмисники заволоділи значною сумою коштів та втекли у невідомому напрямку, розповів головний поліцейський Волині полковник Юрій Крошко.

Відомості за цим фактом зареєстрували до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 4 статті 187 КК України (розбій). Поліцейські ретельно зібрали всі наявні докази вчинення злочину.

Завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам правоохоронцям вдалося встановити особи всіх виконавців та організатора розбою. Останнім виявився 38-річний житель Хмельниччини, його спільниками – 20-річний та 37-річний мешканці цієї ж області.

15 жовтня в Кам’янці-Подільському волинські оперативники затримали організатора розбійного нападу. При затриманні в нього виявили та вилучили пістолет Макарова та сім бойових набоїв калібру 9х18 до нього.

 

Нині зловмиснику, який спланував і організував зухвалий злочин, обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. За вчинення розбою організованою групою, спрямованого на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах та поєднаного із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень йому загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

«Проводяться заходи щодо затримання ще двох підозрюваних у розбої», – повідомив Юрій Крошко.

Нагадаємо, двоє волинян, яких визнали винуватими у розбої з проникненням у приміщення за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України), відбуватимуть реальне покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: