Поділитись:

Не тільки про гроші: проект NEFCO у Луцьку виконав соціальну функцію

Вівторок, 19 жовтня 2021, 10:16
Не тільки про гроші: проект NEFCO у Луцьку виконав соціальну функцію

Завдяки проєкту NEFCO понад 26 тисяч дітей у Луцьку мають можливість навчатися у закладах з комфортними умовами. Відтак проєкт з енергоефективності має не лише економічний та екологічний ефект, а й соціальний.

Про це під час урочистого відкриття реалізованого проекту з енергоефективності у Луцьку 19 жовтня розповів начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан.

Посадовець зазначив, що завдяки проекту енергоефективності у Луцьку вдалося не лише скоротити споживання енергоносіїв, а й викидів вуглекислого газу. Та наголосив на тому, що проект має також значний соціальний ефект.

Леонід Карабан детально розповів про об'єкти, які вдалося модернізувати завдяки NEFCO.

Зокрема, у рамках проекту здійснили реконструкцію приміщення навчально-реабілітаційного центру у Луцьку. Як зазначив посадовець, вихованці цього закладу потребують комфортних умов найбільше.

Загалом близько 26 тисяч дітей у Луцьку навчається у тепломодернізованих закладах.

Внаслідок втілення проєкт у закладах освіти замінили кухонне обладнання, яке дозволяє значно заощаджувати на енергоносіях. Леонід Карабан нагадав, що з 2016 року тарифи на електроенергію зросли удвічі. Відтак реалізація проекту дозволила заощадити місту близько 30% вартості електроенергії.

«Я хочу висловити упевненість, що міський голова і депутати будуть і надалі приділяти значну увагу цим закладам», – додав Леонід Карабан та подякував усім, хто долучився до проекту.

Нагадаємо, завдяки проекту у Луцьку вдалося тепломодернізувати 34 заклади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів