Поділитись:

Чому батареї холодні: коли лучанам дадуть тепло (відео)

Понеділок, 18 жовтня 2021, 12:07
Чому батареї холодні: коли лучанам дадуть тепло (відео)

Тепло у домівках лучан з'явиться після того, коли мине тимчасове потепління. Прогнозують, що це станеться у суботу, 23 жовтня.

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповіли у пресслужбі ДКП «Луцьктепло».

«Від сьогодні починаються роботи щодо підключення всього житлового фонду до опалення. Виконуючи розпорядження про початок опалювального сезону на 2021-2022 рік, увесь попередній тиждень підприємство займалося тим, що забезпечувало підключення теплової енергії до лікувальних та дошкільних закладів. Забезпечувало подачу енергоносія до зовнішнього обводу всіх шкіл, аби ті, у разі необхідності, мали можливість нагрітися», – розповіли у пресслужбі.

Наразі «Луцьктепло» виконало всі такі роботи окрім кількох закладів, де тепло не можуть подати через пориви. Йдеться про амбулаторію сімейної медицини, один дитячий садочок і одну школу у мікрорайоні Вересневе. Там через пориви зупинено роботу котельні на вулиці Ранковій, 20-А. Також без можливості отримання опалення лишається 22 і 18 школи на Відродження.

«Оскільки ми виконали роботи щодо підключення об'єктів соціальної сфери, від сьогодні ми починаємо підключення житлового фонду. Ставимо собі за мету впродовж 2-3 днів забезпечити послугою 100% багатоповерхових будинків. Разом з тим ми слідкуємо за прогнозом погоди і бачимо, що від середи буде істотне потепління. Тому у цей період, найімовірніше, опалення не буде надаватися зовсім», – зазначають у пресслужбі.

Як додають у пресслужбі підприємства, якщо прогнози не зміняться, то з суботи, 23 жовтня, «Луцьктепло» працюватиме на повну потужність. Також у пресслужбі наголошують, що всі наші котельні працюють на обидві послуги – і на опалення і на гарячу воду. Разом з тим у перехідні періоди, восени та на весні, люди часто скаржаться, що опалення вмикають, коли на вулиці тепло, і просять регулювати подачу тепла.

«Регулювати не можна через те, що ми повинні надавати гарячу воду належної температури. Відтак з котельні теплоносій повинен виходити з температурою 55-57 градусів. При цьому у будь-якому разі будуть ставатися перегріви», – звертають увагу у «Луцьктеплі».

Нагадаємо, у вівторок, 12 жовтня, у Луцьку працювала 31 котельня з 43. Послугою з постачання теплової енергії були забезпечені 16 з 21 лікарняних заклади, 37 дошкільних навчальних закладів з 40, теплоносій подали до вводів більшості шкіл.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів