Поділитись:

У Луцьку встановлять понад сімдесят італійських ІТП (відео)

Субота, 09 жовтня 2021, 17:44

Луцькі тепловики домовилися з італійським підприємством Amarc DHS про постачання та встановлення понад семи десятків індивідуальних теплових пунктів у багатоквартирних будинках міста.

Про це повідомили на сайті комунального підприємства.

Минулого тижня ДКП «Луцьктепло» та італійська компанія Amarc DHS уклали додаткову угоду до контракту щодо індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках, якою передбачено поставку та монтаж 76 додаткових ІТП на умовах Контракту.

Укладення цієї додаткової угоди стало можливим з огляду на багато чинників, зауважив директор «Луцьктепла» Іван Скорупський:

«Ми вдячні Європейському банку реконструкції та розвитку та усім донорам Проєкту модернізації централізованого теплопостачання Луцька за прийняття рішення на нашу користь про виділення решти невикористаних грантових коштів для фінансування цієї додаткової угоди. Також ми вдячні нашим підрядникам – компанії Amarc, які погодилися здійснити поставку обладнання та виконати роботи за додатковою угодою згідно з розцінками нашого контракту. Завдяки цьому ще 76 житлових будинків Луцька буде обладнано безкоштовними ІТП. Це дуже важливо для міста і підприємства, адже дозволить економити обом сторонам: нам – на енергоресурсах, а це призводить і до зменшення викидів СО2, а споживачам – на платіжках».

Богдан Карачевський, заступник директора з впровадження інноваційних технологій та міжнародних проєктів, голова групи реалізації проєкту, пояснив, що укладенню додаткової угоди передувала значна робота з підбору обладнання різної потужності та пропрацювання різних варіантів з влаштування станцій:

«Для нас було важливо не просто розкидати станції по всьому місту, а накрити обліком і балансуванням подачі теплоносія споживачів окремих котелень в цілому. Враховували також технічні можливості роботи котелень, можливість здійснення частотного регулювання – важливого параметра для забезпечення стабільності роботи котельні в моменти відбору теплоносія тепловими пунктами, в моменти скидання охолодженого теплоносія з будинків у мережі і т.д. Зупинилися на тому, щоб повністю обладнати ІТП споживачів чотирьох квартальних котелень з-поміж тих, де нині тривають роботи з модернізації згідно з іншими двома контрактами в межах проєкту, якими передбачено заміну запальникових пристроїв на котлах, димососів і вентиляторів та насосного обладнання. Це котельні на вул. Декабристів, 29, вул. Вороніхіна, 15а, просп. Відродження, 15б, вул. Арцеулова, 3а, і частково вул. Боженка, 32».

Умовами додаткової угоди передбачено виконання робіт із влаштування 76 ІТП наступного року. Нині ж завершуються роботи зі встановлення 254 індивідуальних теплових пунктів в межах Завокзального району. Також наступного року планують завершити роботи з модернізації котлів на десяти квартальних котельнях із заміною запальникових пристроїв, автоматики котлів, заміни вентиляторів і димососів, а також частково замінити насосне обладнання на цих же квартальних котельнях.

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що у понеділок, 11 жовтня, в обласному центрі Волині розпочнуть подачу теплоносія у заклади освіти, лікарні та помешкання лучан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
10:55
27 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
06 жовтня 2023
30 серпня 2023
08 червня 2023
11:09
23 травня 2023
18 травня 2023
15 травня 2023
05 травня 2023