Поділитись:

У неділю на Волині горіли три житлових будинки

Понеділок, 18 жовтня 2021, 12:40
У неділю на Волині горіли три житлових будинки

У вихідний день на території Волинської області сталися три пожежі – дві у Ковельському районі й одна – у Луцькому.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Волинській області.

У неділю, 17 жовтня, рятувальники ліквідували три пожежі, які трапилися на території Турійської, Горохівської та Заболотівської сільських громад у Ковельському та Луцькому районах.

Так, о 12:02 через коротке замикання електромережі зайнявся житловий будинок у селі Липа Ковельського району. О 12:33 вогонь локалізували працівники 17-ї ДПРЧ ГУ ДСНС України у Волинській області, яким допомагали працівники місцевої пожежної охорони двох сіл – Осьмиговичі та Маковичі, а о 12:36  пожежу остаточно ліквідували. Вогонь знищив 60 м ² стелі, меблі, пошкодив - 50 м2 стелі, 12 м2 стін, 4 вікна та речі домашнього вжитку.  

З такої ж причини обідньої пори вогнем зайнявся дерев’яний житловий будинок у селі Тур, що на території Заболотівської сільської громади.  Працівники 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Волинській області та  місцевої пожежної охорони села Тур та селища Заболоття оперативно прибули на виклик та о 15:50 локалізували пожежу, а о 16:04 остаточно її ліквідували. Вогнем знищено 82 м2 покрівлі, 36 м2 стін, електропобутова техніка, пошкоджено 60 м2 перекриття, 100 м2 стін, меблі та речі домашнього вжитку.

Ще одну пожежу, яка виникла у цегляному житловому будинку в селі Звиняче, що на території Горохівської міської громади, вдалося оперативно ліквідувати горохівським рятувальникам, яким допомагали працівники місцевої пожежної охорони села Мар'янівка. Вже о 12:47 рятувальники її локалізували, а о 12:55 остаточно ліквідували. Вогнем знищено лише 22 кв. метрів накриття. Ймовірною причиною виникнення пожежі став недолік конструкцій, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

Рятувальники нагадали, що в опалювальний період люди починають інтенсивніше обігрівати житлові будинки та господарські приміщення, не дотримуючись елементарних правил пожежної безпеки. Переважна кількість пожеж виникає з причини порушення правил пожежної безпеки при використанні та монтажі пічного опалення. Найгірше те, що в цих пожежах гинуть люди.

Нагадаємо, днями у Ковельському районі горіла пилорама, яка належить місцевому депутату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів