Поділитись:

Евакуювали і рятували: у луцькому «Там Тамі» відбулися тактико-спеціальні навчання (фото, відео)

Середа, 06 жовтня 2021, 16:55

У Луцьку рятувальники, правоохоронці, газовики і медики взяли участь у тактико-спеціальні навчання у гіпермаркеті «Там там».

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Волинській області.

У середу, 6 жовтня, у Луцьку відбулися комплексні тактико-спеціальні навчання у гіпермаркеті «Там там», що на вулиці Сухомлинського. За легендою навчань, пожежа виникла у торговому залі внаслідок короткого замикання холодильної камери.

Про умовну надзвичайну подію адміністрація закладу повідомила служби оперативного реагування та розпочала реальну евакуацію відвідувачів і персоналу з гіпермаркету. Крім того, адміністрація вжила заходи зі знеструмлення об’єкту та влаштувала тренування з гасіння імітованої пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Для ліквідації надзвичайної події були зосереджені сили трьох пожежно-рятувальних підрозділів міста Луцька: 1-ї, 2-ї та 25-ї ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Волинській області. Були залучені 6 автомобілів основної та спеціальної пожежної техніки, працювали понад 30 рятувальників, утворили декілька бойових дільниць.

Сили і засоби рятувальників працювали з проспекту Соборності та з вулиці Сухомлинського.

Основні зусилля рятувальники зосередили на ліквідації осередку умовного загоряння, рятуванні умовної потерпілої та захисті суміжних приміщень від пожежі. Вогнеборці працювали в складі ланок газодимозахисної служби, подали стволи на гасіння, обстежили приміщення гіпермаркету, аби виявити можливих потерпілих.

Тактико-спеціальні навчання ґрунтувалися на моделюванні найскладніших ситуацій виникнення та розповсюдження пожежі з урахуванням швидкого поширення вогню та токсичних продуктів горіння, високих температур і задимлення на шляхах евакуації людей.

Підбиваючи підсумки навчань, начальник Головного управління ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук детально проаналізував дії рятувальників та усіх учасників навчань від інших служб екстреного реагування на всіх етапах від моменту виявлення ознак надзвичайної події до її ліквідації. Він наголосив на важливих аспектах взаємодії усіх служб та адміністрації об’єкту і добровільної пожежної дружини закладу, щоб у випадку реальної небезпеки діяти максимально чітко й злагоджено.

Нагадаємо, на військовому полігоні в селі Поворськ на Ковельщині протягом трьох днів – з 6 до 8 жовтня – відбуваються навчання авіації: військові вдень та уночі відпрацьовуватимуть бомбометання і пуски ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів