Поділитись:

На Ковельщині відбулись навчання з колишнім контрабандистським літаком (фото)

Субота, 02 жовтня 2021, 18:26
На Ковельщині відбулись навчання з колишнім контрабандистським літаком (фото)

На злітній смузі поблизу села Радовичі Ковельського району відбувся завершальний етап підготовки Волинських підрозділів територіальної оборони.

Про це інформує Ковель media.

Військові навчання із залученням бойової авіації в районі проводяться вперше. Таким чином, були задіяні бойові гелікоптери та відпрацьовані тактичні дії по знешкодженню умовної диверсійно-розвідувальної групи противника із застосування імітаційних засобів без бойової стрільби.

За легендою навчань, ворожа диверсійно-розвідувальна група гелікоптером прибула на околицю села, щоб виконати своє завдання. Озброєні «бойовики» були вчасно помічені місцевим відділом резервістів, який спробував своїми силами ліквідувати противника, але наразився на потужний опір.

Повітряна розвідка квадрокоптером допомогла встановити чисельність «ворога» та точне місце його розташування. Тому командування викликало посилений десант, який прибув на борту 5-ти гелікоптерів Мі-8. Уже потужнішими силами військові пішли в наступ на оточену ДРГ, а припинити її опір допоміг наліт двох ударних гелікоптерів Мі-24.

В результаті умовного бою більша частина бойовиків була знищена, кількох резервісти взяли у полон, «пораненому» надали першу медичну допомогу в польових умовах та забезпечили його транспортування для подальшого лікування.

Як зазначив начальник управління територіальної оборони ОК «Захід» полковник Андрій Войлоков, такі заняття проводяться в усій військово-сухопутній зоні відповідальності оперативного командування і спрямовані на нарощення територіальної оборони.

Умовний бій проходив біля легкомоторного літака Ан-2, який свого часу використовували контрабандисти.

Цей літак було знайдено у лісі поблизу села Кашівка Ковельського району в червні 2016 року. Під час огляду кабіни літака співробітники СБУ виявили карти та документи з інформацією щодо коридорів прольоту через державний кордон, точок злету-посадки та вивантаження товарів. За оперативною інформацією, контрабандисти переправляли до Європи бурштин, цигарки та зброю.

На Ковельщині відбулись навчання з колишнім контрабандистським літаком (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
14 квітня 2024
04 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
23 лютого 2024