Поділитись:

В ОАЕ підробили голос директора компанії, щоб пограбувати банк

Неділя, 17 жовтня 2021, 00:25
В ОАЕ підробили голос директора компанії, щоб пограбувати банк

В Об'єднаних Арабських Еміратах хакери викрали у банку 35 мільйонів доларів, скопіювавши голос директора компанії за допомогою штучного інтелекту.

Про це пише Суспільне з посиланням на судові документи справи.

У січні 2020 року керівник одного з відділень банку відповів на дзвінок людини, яка представилася директором великої компанії та повідомила, що його компанія нібито укладає велику угоду на 35 мільйонів доларів.

Зловмисники підробили документацію для переведення грошей, яку надіслали на електронну пошту банку. Зрештою співробітник погодився перевести вказану суму на надіслані рахунки.

За даними поліції, шахрай під час телефонного дзвінка використав діпфейк-технологію (Deep Voice) для клонування мови та голосу реального директора компанії.

Правоохоронці припускають, що у схемі брали участь 17 осіб. Гроші, які співробітник банку перевів декількома транзакціями, були переведені на безліч банківських рахунків по всьому світу.

Нагадаємо, у Києві кіберполіція викрила 25-річного хакера, який пограбував понад 100 іноземних компаній на суму у 150 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів