Поділитись:

«Якщо перевіряти паспорти вакцинації, то коли працювати?» – волинський перевізник про нові правила (відео)

Четвер, 14 жовтня 2021, 20:23
«Якщо перевіряти паспорти вакцинації, то коли працювати?» – волинський перевізник про нові правила (відео)

Кабінет міністрів запровадив зміни до пасажирських перевезень у жовтій, помаранчевій та червоній зонах епіднебезпеки.

Починаючи з 21 жовтня, якщо пасажир прямує в іншу область автобусом, літаком чи потягом, він змушений пред’явити документи про вакцинацію, негативний ПЛР-тест або ж довідку про те що перехворів коронавірусом.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Який механізм контролю має бути, перевізники до кінця ще не розуміють. Однак в уряді зазначили, що контроль за наявністю документів в екіпажу та пасажирів нестиме перевізник.

Луцький перевізник Михайло Яцишин розповідає: рішення кабміну правильне, але на них поклали надто багато обов’язків контролю.

«Я думаю, що уряд в межах своєї компетенції робить все правильно, тому що безпека пасажирів, безпека працівників – це найвищий пріорітет. Коли люди будуть здоровими, ми будемо мати, кого возити, ми будемо заробляти і жити в нормальній країні. Можливо, деякі моменти треба було б пропрацювати більш ґрунтовно. Почитаємо текст постанови – і тоді будемо думати, як правильно її виконувати. Бо ж водій транспортного засобу зобов'язаний взяти пасажира з квитком. Тоді той, хто продає квиток, має перевірити, чи вакцинований пасажир, чи ні.

Знову ж таки, водій має зараз так багато обов'язків. І якщо ще й доведеться перевіряти паспорти вакцинації, то коли працювати?» – коментує перевізник. 

Наприклад, відстань від Луцька до Каменя-Каширського 126 кілометрів. Це внутрішньообласний маршрут, а напрямок міжобласного сполучення Луцьк-Рівне 73 кілометри. У першому випадку їхати довше і документів ніяких пред’являти не потрібно, крім квитка. У другому – їхати менше часу, але тут на пасажирів уже чекають обмеження. При цьому в Кабміні зазначили, що нововведення не стосуватимуться неповнолітніх громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024
15 лютого 2024
09:17
16 січня 2024
20:40
12 січня 2024
06 січня 2024
19 грудня 2023